Hogyan méregtelenít és szépít a köpölyözés?

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Hogyan méregtelenít és szépít a köpölyözés?

A köpölyözés már messze nem egy új keletű módszer, időszámításunk előttről származik róla az első írott emlék. Persze a hatékonyság az évezredek során mit sem változott, sőt, a mai modern világunkban ismét központi figyelmet kapott.

Hogyan köpölyöznek?

Sokak számára riasztó a köpölyözés, hiszen már ránézésre is fájdalmasnak tűnnek a bőrre feszített, harang alakú poharak, a látvány azonban rosszabb, mint a valóság.

Az eljárás során a masszőr vákuumot képez a pohárban, jellemző módon egy meggyújtott, alkoholos vatta segítségével.

Egyes esetekben a keletkező lángot nem is oltják el, de a hétköznapi (főleg első alkalommal történő) köpölyözés során ezzel nem kell számolni.

Miután a vákuumos pohár az olajozott bőrfelületre kerül, azt szó szerint felpúposítja, magába szívja, egészen addig, míg a masszőr odébb nem tolja, vagy le nem veszi – ahogy a kezelés, cél ezt megkívánja.

A köpölyözés a test egészére kiterjedhet, számtalan előnyének köszönhetően gyakorlatilag az összes problémát orvosolhatja, enyhítheti.

Miért hatékony?

A vákuum szívó hatása elsődlegesen azért hatékony, mert értágító, a kezelt terület egészén fokozza a véráramlást.

Ez köztudottan az egyik legjobb módszere a méregtelenítésnek, salaktalanításnak, a mélyen letapadt, akár évek óta tárolt káros anyagok felszabadításának.

A köpölyözés által kiválóan lehet ingerelni a reflex zónákat, hatására lazulnak a feszes és letapadt izmok, ez pedig az összes helyreállító masszázs alapja.

A köpölyözést sok esetben használják fájdalomcsillapításra, illetve különféle krónikus betegségek kezelésére, a fogyás elősegítésére, a narancsbőr eltüntetésére, az ízületi fájdalmak mérséklésére.

A szakember által végzett köpölyözés nem csupán az említettek miatt hatékony, hanem azért is, mert a megfelelő masszázzsal (pl. nyirokserkentés), terápiával (pl. akupunktúra) összekötve még látványosabb lehet az átalakulás.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!