5 alapszabály, ami nem tudtál a konditermi szabályokról

Fodor Veronika
Írta: ,
5 alapszabály, ami nem tudtál a konditermi szabályokról

Minden közösségnek megvannak a maga íratlan szabályai, és nincs ez másként a konditermi környezetben sem. Persze akadhatnak kifejezetten hely- és edzésspecifikus rutinok is, most összegyűjtöttünk 5 alapvetést, amit mindenhol érdemes betartanod.

Ahogy az otthonodban is odafigyelsz arra, hogy ne hagyd szanaszét a dolgaid, viselkedj hasonlóan a konditeremben is. A cuccaidat tartsd egy helyen, használj törölközőt azoknál a gépeknél, amivel a több testrészed is érintkezik, és miután abbahagytad az edzést, fertőtlenítsd az eszközöket, amiket használtál.

Igaz, az edzőtermet minden nap takarítják, de te is szívesebben használsz egy olyan gépet, amit láttad, hogy használat után fertőtlenítettek. Ezzel nem csak az edzőtermi etikettre figyelsz oda, hanem a saját magadról alkotott kép is pozitív lesz.

A edzésnek számos formája létezik, de a test megformálásán túl a célja legtöbb embernél ugyanaz; egy kis kikapcsolódás, mikor az ember magára tud koncentrálni. Ha teheted, akkor te is hagyd inkább a szekrényben a telefonod, és engedd el a napod stresszfaktorait. Természetesen, ha a telódon van az edzésterved, vagy néha szívesen kattintanál pár képet, akkor vidd magaddal, de azt javasoljuk, hogy mindenképpen némítsd le.

Konditermi íratlan szabály, hogy ne telefonálj az edzőteremben! Nem tartoznak másokra a munkahelyi és a magánéleti megoldatlan feladataid, és ne zavard a kikapcsolódni vágyókat a saját ügyeiddel – gondolj bele inkább mindig az ellenkező helyzetbe.