5 alapszabály, ami nem tudtál a konditermi etikettről

Fodor Veronika
Írta: ,
5 alapszabály, ami nem tudtál a konditermi etikettről

Minden közösségnek megvannak a maga íratlan szabályai, és nincs ez másként a konditermi környezetben sem. Persze akadhatnak kifejezetten hely- és edzésspecifikus rutinok is, most összegyűjtöttünk 5 alapvetést, amit mindenhol érdemes betartanod.

Köszönés Kép forrása: faitharielle.tumblr.com

Amikor megérkezel a terembe, és mikor távozol, bátran köszönj mindenkinek – nem azért, mert feltétlenül ismered őket, hanem amiért köszönsz akkor is, mikor bemész a boltba, vagy egy kozmetikai szalonba. Így illik! :)

Lehet nem fog mindenki visszaköszönni, de ebből ne azt a következtetést vond le, hogy modortalanok, inkább ismerd meg a környezeted, ahova jársz: hangos a zene, sokaknak be van dugva a fülük vagy – ahogy te is edzés közben – magukra koncentrálnak és nem a körülöttük lévőkre. De vannak, akik nem edzenek, hanem éppen pihennek, nyújtanak, vagy a recepciós pult mögött ülnek, és biztosan jó benyomást teszel, ha kedvesen rájuk mosolyogsz.

Ahogy az otthonodban is odafigyelsz arra, hogy ne hagyd szanaszét a dolgaid, viselkedj hasonlóan a konditeremben is. A cuccaidat tartsd egy helyen, használj törölközőt azoknál a gépeknél, amivel a több testrészed is érintkezik, és miután abbahagytad az edzést, fertőtlenítsd az eszközöket, amiket használtál.

Igaz, az edzőtermet minden nap takarítják, de te is szívesebben használsz egy olyan gépet, amit láttad, hogy használat után fertőtlenítettek. Ezzel nem csak az edzőtermi etikettre figyelsz oda, hanem a saját magadról alkotott kép is pozitív lesz.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!