Utálsz futni? Ezekkel a kardió edzésekkel kiválthatod!

Írta: ,

Nem mindenki szereti a futást – én mondjuk pont imádom, de át tudom érezni annak a helyzetét is, akinek minden egyes megtett lépés egyenlő a kínszenvedéssel. Ugyanis nekem a futás helyett az úszás a halálom, és inkább rágyúrok egy maratonra, mintsem leússzak két hosszt bárhol. Ettől függetlenül jó hírünk van: hiába tűnik úgy, hogy a fogyáshoz mindenképpen futnod is kell, mi tudunk olyan edzésmódszereket ajánlani, amikkel kiválthatod a nem kívánt kilométereket!

Lépcsőzz! Kép forrása: shop.lululemon.com

Persze, becsapós, mert félig ez is futás, de hidd el, sokkal jobbat tesz a fenekednek, mintha sík talajon csinálnád!

A lépcsőzésben az az igazán jó, hogy bárhol csinálhatod, akár otthon a lépcsőházban is, vagy kereshetsz egy olyan lépcsőt, ami szép környéken van – a Gellért-hegyen vagy a várban több ilyen helyszínt is találhatsz.

Ha az edzőtermet preferálod, rohamozd meg a lépcsőzőgépet. Még tévét nézni is kellemesebb rajta, mint a futópadon.

Ússz! Kép forrása: theguardian.com

Na igen, attól, hogy én nem szeretem, még egy hatásos edzésmódszer – főleg akkor, ha éppen egy sérülésből vagy felgyógyulóban, esetleg gerinc- vagy ízületi problémáid vannak.

Az úszás kikapcsol, feltölt, és kellemesen elfáradsz benne, ráadásul úgy edz meg, hogy nem terheli feleslegesen a testedet.

Nincs betonnak ütköző sarok, helytelen gerinctartás, rossz térdtartás, csak a víz és te.

Emellett a tüdődnek is jót teszel vele, hiszen azzal is edzed, hogy ritmusosan, egyenletesen veszed a levegőt, és benntartod, amíg lenn vagy a víz alatt.