Jóga otthon? Hogyan és hol alakítsd ki hozzá a helyet?

Stumpf Bea
Írta: ,

Szeretsz jógázni? Választhatsz számtalan jógaterem órái közül, de persze, ha inkább egyedül szeretnél gyakorolni, akkor otthon is kialakíthatsz egy szuper jógasarkot a lakásodban. Mi kell hozzá, hol helyezd el és hogyan tedd barátságossá és praktikussá? Ha vidám és hívogató környezetben edzel, az eredmény sokkal jobb lesz, így megéri elkezdeni! Lássuk, hogyan fogj neki!

A megfelelő tér kiválasztása Kép forrása: organicdailypost.com

Jógához a legjobb, ha tágas, világos tered van, ahol senki nem zavarhat.

Mivel a jógához fontos a csend, hogy teljesen át tudd adni magad a gyakorlatoknak, majd az edzés után a relaxációnak, próbálj meg olyan helyet választani, ahol se kintről nem szűrődik be túl nagy zaj, de mások sem zavarnak meg edzés közben.

Ha nem túl kicsi a hálószobád, akkor talán ez a legjobb helyszín erre, hiszen ez egy olyan privát tér, ahol jó esetben általában egyedül lehetsz.

Tipp: Ha van teraszod vagy kerted, akkor még jobb, ha a jó időben kint alakítod ki a jógázáshoz tökéletes teret, hiszen a friss levegő és a napfény megduplázza az edzés hatékonyságát.

Mobil megoldás Kép forrása: thedesignfiles.net

Jó, ha tudsz olyan helyet találni a lakásban, ahol mindig elfér a jógafelszerelésed, és reggel, felkelés után elég csak kitenni a jógaszőnyeget, és már kezdheted is a napüdvözleteket.

Sajnos ez nem mindenhol kivitelezhető, hiszen, ha kicsi a lakásod vagy meg kell osztanod valakivel, akkor alkalmazkodnod kell.

Ilyenkor az is jó megoldás, ha egy mobil jóga teret alakítasz ki magadnak.

Legyen ez egy olyan sarok, ahová besüt a nap, ahol elég arrébb tolni egy asztalt vagy egy fotelt, de nem kell átrendezni az egész lakást ahhoz, hogy elférj. Ez ugyanis egy plusz kifogás lesz minden reggel, amikor azon töprengsz, hogy jógázz-e vagy sem. Minél egyszerűbb és kézenfekvőbb, annál jobb!