Jóga otthon: 4 YouTube videó, ami nekünk már bevált

Zabolai Margit
Írta: ,

A jóga az egyik legjobb módja a test és a szellem együttes karbantartásának, és bár nem árt, ha az alap ászanákat és a helyes légzést profitól sajátítod el, az alábbi videók nagyon beválnak, ha csak gyorsan, otthon szeretnéd egy kicsit átmozgatni vagy megnyugtatni magad.

Jóga ébredéshez

Mivel itthonról dolgozom, minden reggelem azzal kezdődik, hogy még az ágyban fekve felnyitom a laptopomat, majd a kávé közben már dolgozni is kezdek, és reggelit is csak valamikor a második cikk közepén kezdek készíteni. Szóval nincs sok időm, de gondolom, nem vagyok ezzel egyedül. Ezt a videót azért szeretem, mert tényleg csak 10 percet kell lecsípnem a reggelemből – szigorúan véve még annyit sem, mert a videó elején lévő rövid bevezetőt át szoktam ugrani – mégis sokkal frissebbnek érzem magam.

Nem egy nagyon komoly edzésről van szó, ez a pár perc inkább csak arra elég, hogy az embernek beinduljon a keringése, és hogy ne csak úgy beleessen a napba, hanem lélekben is rá tudjon hangolódni egy kicsit. Én mindig sokkal frissebbnek, éberebbnek érzem magam tőle, és az egész napom hatékonyabb, ha jól indul a reggel. Ettől pedig elgondolkodik az ember: tényleg lehetne bármi mással hasznosabban tölteni azt a reggeli 10 percet?

Jóga munka közben

A napközbeni jógával ugyanaz a helyzet, mint a reggelivel: csak néhány percet vesz el a napodból, utána viszont annyi energiát ad, amivel nem hogy a lemaradást hozhatod be, de még jobban is teljesíthetsz, mint a jóga nélkül.

Ha fáradt vagy, fáj a fejed, gyengül a látásod vagy feszültséget érzel a vállaidban, akkor ez a néhány perces videó segíthet visszanyerni a frissességedet anélkül, hogy el kellene hagynod az asztalodat. Ne sajnáld magadtól azt a néhány percet, meg fog térülni a befektetés, és egyébként is: ennyi igazán jár neked!