Járni vagy nem járni edzőterembe? 5 kérdés, amit tegyél fel magadnak, és megtudod

Nagy Niki
Írta: ,

Az egészség nem ott kezdődik, hogy valaki több tízezer forintért edzőterembe jár, de nagyon megkönnyítheti a dolgot, ha minden úgy kéznél van, ahogyan egy teremben. A gépekkel kétségkívül könnyebb elérni az áhított alakot, ott vannak a csoportos órák is, a rengeteg rendelkezésre álló eszköz, na meg a wellness részleg, ahol a fáradt izmokat szaunával lehet regenerálni. De nem mindenkinek van tényleg szüksége erre – tedd fel magadnak ezt az öt kérdést, hogy megtudd, érdemes-e beruháznod egy drága edzőtermi bérletre!

Bár az edzőtermi bérlet sokat segít az alakformálásban, nem feltétlenül létszükséglet, ezért ha tényleg nagyon nehezen tudod kiszenvedni a havi betevőből, lehet, hogy nem érdemes költségekbe verned magad miatta.

Könnyen előfordulhat, hogy többre mész akkor, ha beruházol néhány otthoni eszközre, és nem költesz havonta több tízezret bérletre.

Érdemes először azt a mozgásformát megtalálnod, ami a legjobban illik a személyiségedhez, a testedhez és az életviteledhez.

Könnyen lehet, hogy nem is szereted az edzőtermi edzéseket, vagy ki nem állhatod a csoportos órákat, így felesleges pénzt költeni olyasmire, amit nem fogsz kihasználni, mert inkább futnál helyette a szabadban.