Intenzív átmozgató reggeli edzés tippek, ha csak 15 perced van

Írta: ,

Azt biztosan te is tudod, hogy a reggeli edzéseknek számtalan előnyük van: többek között, ha reggel sportolsz, akkor azonnal felébred a szervezeted és az is biztos, hogy a nap további részében sokkal aktívabbnak és energikusabbnak fogod majd magad érezni. De mi van akkor, ha reggel alig van időd, hogy átmozgasd a tested? Ha már 15 percet be tudsz szorítani, az bőven elegendő lehet arra, hogy intenzíven átmozgasd az izmaid, csak jól kell kiválasztanod az edzésformát. Mai írásunkban hoztunk neked néhány szuper tippet, amivel garantáltan jól indul majd a reggeled, még akkor is ha csak néhány perced van a mozgásra.

1/4 Egy kis gimnasztika

Kezdjük a legkönnyebbel! Fontos tudnod, hogy ez a mozgásforma nem arra való, hogy izmot építs, ellenben nagyon jót tesz az egészségednek, ha reggelente szépen, ámde lassan beindítod a testeben zajló folyamatokat.

A reggeli gimnasztikát kicsit úgy kell elképzelni, mint annak idején a tesi órán a bemelegítést.

A teljes tested átmozgatod: karkörzés, vállkörzés, törzshajlítás és a végén akár belecsempészhetsz pár guggolást is. A lényeg, hogy a rendelkezésedre álló 15 percben igyekezz mindened megmozgatni.

Ha így indítod a napod, akkor tutira nem lesz szükséged kávéra.

 

2/4 Jóga? Miért ne!

A jóga az igazi jolly joker, hiszen segítségével a test minden pontját lehetőséged van megmozgatni.

Bár sokan lazító hatása végett az esti jógára esküsznek, azonban reggel is csodákra képes: rendkívül jó erősítő és izombemelegítő mozgásforma.

A reggeli órákban a napüdvözlés elnevezésű gyakorlatot érdemes néhányszor elismételni. A napüdvözletnek számtalan változata létezik a kezdőtől egészen a haladóig. A gyakorlás során érdemes a Nap vagy kelet felé állni.

Ez egy harmonikus, kényelmes légzéssel összehangolt gyakorlatsor, amely hatékonyan állítja helyre a vérnyomást, sőt a gerincoszlop nyújtása által felfrissíti az idegrendszert is.

 

3/4 A futás

Talán ez az egyik, amire a legnehezebben veszed rá magad, pláne most, amikor a reggelek még igencsak hidegek.

Azonban ha reggelente van 10-15 perced, akkor mindenképpen érdemes lehet kimenned a szabadba és körbefutni a háztömböt vagy éppen a közelben lévő parkot, focipályát. Utána persze ne felejtsd el a nyújtást sem.

De, hogy miért is igazán örömteli a reggeli futás? Egyfelől azért, mert garantáltan felébreszt.

Ezenkívül pedig megnöveli az adrenalinszinted, tele leszel energiával, a friss levegő hatására élénkebb leszel és szinte biztos, hogy a nehéznek tűnő napok akadályait is könnyedén átugrod majd.

4/4 Saját testsúlyos edzés

Ha reggelente csak pár perced van, akkor ez lehet a számodra a tökéletes gyakorlatsor - már amennyiben semmi kedved kimozdulni otthonról.

Indítsd a reggelt 10 guggolással, 10 fekvőtámasszal, 10 felüléssel, majd ezt ismételd meg időd függvényében 3-4 alkalommal.

Ez akárhogy is számoljuk, maximum 20 percedet fogja igénybe venni, ám hidd el, hogy ha reggel végigcsinálod ezt a köredzést, akkor biztos, hogy már a hajnali órákban többet tettél a testedért, mint sokan mások egy teljes nap folyamán. Ne legyél rest, kelj fel akár pár perccel előbb és hajrá!