3 bámulatos, inspiráló átalakulás - ezek az emberek több tíz kilót adtak le!

Boros Mariann
Írta: ,
3 bámulatos, inspiráló átalakulás - ezek az emberek több tíz kilót adtak le!

Kép forrása: unsplash

Ha te is szívesen nézegetsz előtte-utána fotókat, és érdekelnek a hihetetlenül látványos átalakulás-történetek, jó helyen jársz. Cikkünkben három olyan különleges emberről olvashatsz, akik igazán mindent beleadtak, hogy formába hozzák magukat.

27 kiló mínusz

3 bámulatos, inspiráló átalakulás - ezek az emberek több tíz kilót adtak le!

Ely Fishera 56 kiló volt, mikor állapotos lett, de saját bevallása szerint sose volt igazán elégedett az alakjával, hiába volt vékony, nem találta elég izmosnak, formásnak magát.  Terhessége során összesen 30 kilót szedett fel, és a szülést követően egyre jobban zavarta a rárakódott súlyfelesleg, melynek csak egy része tűnt el az első hónapokban. Ekkor elkezdte számolni a kalóriákat, és szinte sokkolta a felismerés, hogy egy nap akár 3000 kalóriát is elfogyaszt, ami szinte a duplája annak, amire valójában szüksége lenne. Elkezdett odafigyelni az étkezésre: száműzte a cukros üdítőket és a kávét, olyan diétát követett, mely a magas fehérje- és zsírbevitelen alapszik, míg a napi szénhidrátbevitelét 20%-ra csökkentette.

Hamar jött is az eredmény, a szülés után 11 hónappal már 27 kiló mínusznál járt, és jobban érezte magát a bőrében, mint valaha.

A diéta mellett elkezdett súlyzós edzésekre járni, a rendszeres mozgásnak köszönhetően pedig szépen formálódott a teste, és bár bőre nem lett ugyanolyan, mint korábban - itt-ott striák és ráncok tarkítják - mégis elégedett. Eleinte nagyon zavarták a terhesség nyomai, ám időközben megtanulta szeretni őket, hiszen mindig a gyermekére emlékeztetik, és arra, hogy milyen fantasztikusa átalakulásra képes a női test. Mint mondja, nagy löketet adott saját maga számára, hogy átalakulás közben mindig készített fotókat, melyeken még feltűnőbb volt az eredmény, mint a tükörben.

43 kiló mínusz

A brazil Paulinha Quintanilha-t egy tragédia indította el a fogyás és az életmódváltás rögös útján. 17 együtt töltött év után a rák legyőzte férjét, a trauma hatására a fiatal nő depressziós lett, amiből csak két év után sikerült kilábalnia. Túlsúlyára, és az ebből fakadó egészségügyi problémáira orvosa döbbentette rá, a vele való találkozás után döntött úgy, új életet kezd. Négy év alatt összesen 43 kilótól sikerült megszabadulni, a látványos változást a tiszta étkezésnek és a rendszeres testmozgásnak köszönheti.

Míg korábban a sport egyáltalán nem kapott helyet az életében, ma már súlyzós és kardió edzéseket is végez hetente több alkalommal.

Mint mondja, az elején voltak nehézségek, főleg az egészséges étkezésre való átállás ment nehezen, de mindig a szeme előtt lebegett a cél, hogy egészségesebb és formásabb legyen. Közben a szerelem is újra rátalált edzője személyében, aki mindenben támogatja őt.

36 kiló mínusz 5 hónap alatt

Ez a montanai férfi, Jeremiah Peterson mindössze 150 nap, azaz 5 hónap alatt érte el ezt a fantasztikus változást. A fotója mellett megosztott kulcsszavakból kiderül, hogy a látványos átalakulás elsősorban kitartásának köszönhető, hogy a legnehezebb napokon sem adta fel, és erre biztat másokat is. Peterson a rendszeres súlyzós edzések mellett ketogén étrendet követ, az eredmény pedig nem kevesebb, mint 36 kiló mínusz, csodás izmok, feszes test, és mintha 10 évet fiatalodott volna.

Mit szólsz, te is belevágnál? Fitnesz és diéta tippekben mi is tudunk segíteni!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz