Íme az 5 legklasszabb téli mozgásforma!

Bodnár Alexa
Írta: ,

Sokan még azok közül is abbahagyják az edzést télen, akik egyébként egész évben mozogni szoktak, pedig a téli edzés sokkal megnyugtatóbb, mint a nyári, a hidegben való önkéntelen intenzívebb mozgás pedig sokkal jobban segít abban, hogy ledobjuk a felesleges kilókat. Összegyűjtöttünk neked 5 szuper, téli mozgásformát, amelyet nyugodtan űzhetsz ebben a szezonban.

Korcsolya Kép forrása: dumpaday.com

Gyerekként a legtöbben imádunk korcsolyázni, de felnőttként hajlamosak vagyunk arra, hogy megfeledkezzünk erről a szuper sportról, amely pedig tényleg remekül fogyaszt. Mivel a korcsolyázás nagyon szórakoztató, akár egyedül is űzheted, de a barátaiddal közösen is nekiállhattok, utána pedig összeülhettek egy jó kis teázásra is.

Amellett, hogy igazi kalóriazabáló sportág, a korcsolya fejleszti az egyensúlyt is. Korcsolyapályákat szerencsére már szinte minden hazai nagyvárosban találsz, sok helyen még ingyenesen is.

Ha pedig télen megszereted, akkor a tavaszi-nyári szezonra akár beszerezhetsz egy görkorcsolyát is.

Síelés, snowboard Kép forrása: instagram.com

Amellett, hogy szintén kalóriafaló és egyensúlyfejlesztő sport, a síelés és a snowboardozás remek kikapcsolódás is.

Mivel nem űzheted akárhol, érdemes előre eltervezned, mely hétvégéken tudod majd ezt a sportot űzni a télen.

Sípályákat szerencsére nem csak külföldön találsz, hiszen hazánkban is vannak remek pályák, amelyeket hóágyúznak is, ha nem esik elég hó.

A sílift használata helyett akár egy szakaszon fel is sétálhatsz a dombtetőkre, így duplán teszel majd a mozgásért.