Így változtatta meg az életemet a rendszeres testmozgás

Balatoni Dóra
Írta: ,
Így változtatta meg az életemet a rendszeres testmozgás

Kép forrása: fitmax.hu

Bevallom, sokáig én is csak közhelynek tartottam azt a kijelentést, miszerint a rendszeres testmozgás az egész életünket képes alapjaiban megváltoztatni. Egészen addig így gondoltam, míg egyszer én is belevágtam!

Nem volt könnyű napi 8 óra munka után elmenni az edzőterembe és legalább egy órát mozogni, majd holtfáradtan hazaérni és beesni az ágyba. Miután azonban megtaláltam a nekem tetsző sportágat, nem volt több nyafogás, örömmel indultam el a fitneszórákra és hamarosan a saját bőrömön tapasztalhattam azokat a változásokat, amelyekről korábban csak olvastam.

Megtalálni a megfelelő sportot

Amikor még csak tervezgettem, hogy elkezdek sportolni, arra gondoltam, kezdetnek egy lazábbnak tűnő mozgásformába vágok bele. A monitor előtt ülve öröm volt nézni, milyen szép, nőies mozdulatokat végeznek jógán és pilatesen. Gondoltam, ez biztosan nem túl megterhelő, ezt a két sportot nekem találták ki! Hamar kiderült azonban, hogy tévedtem. Nem is egy, hanem két dologban. Először is, miután beiratkoztam pilatesre, rá kellett jönnöm, ez nem is annyira könnyű. Főleg az elején nagyon esetlennek éreztem magam, a gyakorlatokat közel sem tökéletesen tudtam csak elvégezni. Persze néhány óra múlva már határozott fejlődést mutattam, a mozdulataim sokkal szebbek lettek, már a nehezebb pózokat is meg tudtam csinálni. Éreztem, hogy erősödnek az izmaim és én magam is kitartóbbá válok. Tudtam, hogy jót tesz a gerincemnek, a szervezetem szinte hálás volt azért a 60 percért, amit az egész napos ülőmunka után testmozgással töltöttem.

Volt azonban még egy dolog, amire rájöttem: ennél egy sokkal intenzívebb sportra vágyom. Egy olyan órára, ahol tényleg patakokban folyik rólam az izzadtság és közben hangosan szól a vidám, vérpezsdítő zene. Ez a sport nem volt más, mint a zumba. Egy ideig párhuzamosan jártam a kettőre, de hamar rájöttem, hogy az újonnan felfedezett mozgásforma igazi szerelem lesz a számomra, így a pilatessel felhagytam.

Izzadni egy teljes órán keresztül

Tinédzserkorom óta nagyon szeretem a latin zenét, és bár ritmusérzékem szinte egyenlő a nullával, a zumbára egyből sikerült teljesen ráhangolódnom. A lépéseket különösen nehéz volt megtanulnom, de néhány óra elteltével már az sem zavart, ha néha elrontom vagy nem pont úgy csinálom, ahogyan kell. A lényeg, hogy teljesen sikerült felszabadulnom és zumbával elértem azt, amit addig képtelen voltam: mintha egy nyomógomb segítségével kikapcsoltam volna az agyamat, egy új világba csöppentem, és míg mozogtunk, egyetlen egy percig sem agyaltam a munkahelyi vagy magánéleti problémákon.

Fókuszban

Az 5 kedvenc húsvéti süteményem, amit legszívesebben mind elkészítenék idén

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba