Így válaszd ki a számodra legmegfelelőbb személyi edzőt

Katus Attila
Írta: ,

Előző cikkemben arról próbáltalak meggyőzni, hogy keress egy jó trénert, aki segít az edzésben, életmódváltásban, alakformálásban. Most pedig abban igyekszem segítséget nyújtani, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venned a személyi edző kiválasztásánál!

Fontos szempontok

A választásnál természetesen a legfontosabb szempont az, hogy a szakember rendelkezzen megfelelő végzettséggel.

Minél több diplomája, szakképesítése van valakinek, annál inkább bízhatsz a szakértelmében, és annál kevésbé valószínű, hogy szakszerűtlen vagy nem elég hatékony módszerekkel oktat.

Mindenképpen jó jel, ha a tréner aktívan, versenyszerűen sportol, rendelkezik némi szakmai múlttal, saját tapasztalattal.

A klubok többségében ezek az információk minden edzőről elérhetők. A választásnál vedd figyelembe azt is, hogy milyen időbeosztásban dolgozik az illető, és tudsz-e majd időpontot egyeztetni vele.

Előzetes „interjú”

A kiszemelt személyi edzőket érdemes „meginterjúvolni”.

Telefonon vagy személyesen beszélgess el velük, kérdezd ki őket a szakképesítésükről, az eredményeikről, a vendégkörükről, az áraikról.

Ha módodban áll, próbáld is ki őket: menj el egy-két edzésre, és válaszd azt a trénert, akihez harmadszor is szívesen visszamennél.

Amennyiben van rá lehetőséged, nyugodtan kérd ki más vendégek véleményét.

Ne feledd: a személyi edző legfontosabb feladata, hogy tartsa benned a lelket, és ösztönözzön!