Így csempéssz fitneszt a mindennapjaidba!

Írta: ,

Bárki életében vannak olyan napok, esetleg hetek, amikor egyszerűen sehogy sem jön össze, hogy edzeni tudjon. Most nem azokról a mondvacsinált kifogásokról beszélünk, hogy "fél óra múlva úgyis le kéne vinni a kutyát", vagy "most ettem meg egy szendvicset, de egy óra múlva meg jön a vacsi, már felesleges elmenni", esetleg "de esik az eső" – egyszerűen akad, hogy az embernek tényleg az edzőterem az utolsó a prioritási listán. Erre a helyzetre kínálunk most tökéletes megoldást – megmutatjuk, hogyan csempéssz észrevétlenül mozgást, és ezzel egészséget is az elfoglalt napokba!

Lépcsőzz!

1/6 Lépcsőzz!

Persze ez problémás, ha olyan helyen dolgozol, ahol kiskosztümöt írnak elő, de ha lazább helyre igyekszel, felejtsd el a liftet.

Nem tűnik olyan nagy dolognak, de ha akkor is a lépcsőt használod, amikor lemész az ebédedért vagy leugrasz egy kávéért, hidd el, hogy sokkal többet teszel az egészségedért, mintha ezt a kis mozgást is ellógtad volna.

Persze a kis mozgás kifejezés itt relatív – ha a huszadikon dolgozol, minden elismerésünk az edzéshez!

Parkolj messzebb! Kép forrása: thesartorialist.com

2/6 Parkolj messzebb!

Azzal is jót teszel magadnak, ha egy-két utcával lejjebb rakod le a kocsit, és onnan besétálsz a munkahelyedre vagy a suliba.

Ugyanez vonatkozik akkor is, ha bevásárolni mész, vagy átugrasz a barátnődhöz.

Előbb-utóbb meglátod, ha rögtön nem is kezdenek leolvadni a centik a derekadról, annyi biztos, hogy sokkal jobb kedved lesz, ha egy kicsit a szabadban vagy.

Bevásárlás után pedig hosszabb úton kell cipelned a teli szatyrokat, ami a karizmaidnak is jót tesz!

Cseréld le a széked! Kép forrása: brandbuddee.com

3/6 Cseréld le a széked!

Nem, nem egy kényelmesebbre gondoltunk (bár az sem hátrány), hanem egy olyan óriási gumilabdára, amin egész nap ülhetsz!

Mivel nem szilárd felületen pihenteted a popsid, az izmaid folytonos korrigálásra kényszerülnek, ezzel erősödnek és fejlődnek.

A derekadnak és a hátadnak pedig külön jót tesz egy ilyen szerkezet, hiszen nagyon nehéz rajta görbe háttal ülni, rögtön elgurul, ha nem a megfelelő részen helyezed rá a testsúlyodat.

Akár néhány felülést is elvégezhetsz rajta a munkaidő lejárta után, hiszen fitneszlabdaként is tökéletesen funkcionál.

Állj fél lábon! Kép forrása: livestrong.com

4/6 Állj fél lábon!

Na igen, nem ettől lesz feszes popsid és hasad, de mindenképpen jót tesz abban az esetben, ha ülőmunkát végzel.

Óránként állj fel öt percre, és nyújtóztasd át mindenedet: ezzel serkented a vérkeringést és segíted az oxigén szállítását az agyadba.

Miután jól megmozgattad mindenedet, állj egy kicsit féllábon is! Hülyeségnek hangzik, de hosszú távon bizonyítottan erősíti a derékizmaidat, és fejleszti az egyensúlyodat!

Menj ki a szabadba! Kép forrása: shopstyle.com

5/6 Menj ki a szabadba!

Egy kis friss levegő nem csak a testednek, de az elmédnek is jót tesz!

Ha időnként felállsz az asztaltól, és kimész a friss levegőre (még ha a szmogos belvárosi utcáknál nincs is jobb lehetőség), sokkal élénkebben térsz vissza majd a napi feladatokhoz.

Ugyanez érvényes akkor is, ha már nem a munkahelyeden vagy – keress egy hobbit, ami kikapcsol, és a szabadban végezhető.

Ha úgy döntesz, hogy inkább erre szakítasz időt, mint a szokásos futásra, már azzal is sokkal több kalóriát égetsz el, mintha csak otthon tévéznél.

6/6 Állj lábujjhegyre!

Mindig szép vádlikra vágytál? Jó hírünk van, ezt az izmot ugyanis egyáltalán nem nehéz edzeni, méghozzá úgy, hogy még az irodában sem veszik észre, miben mesterkedsz.

Ha a kávéfőzőnél sertepertélsz, állj lábujjhegyre addig, amíg le nem fő a forró fekete! Amikor a mosdóban kezet mosol, néhányszor emeld fel a sarkaidat a földről, és úgy tisztálkodj.

Igazából a határ a csillagos ég, gyakorlatilag bármilyen álló tevékenység közben tudod edzeni a vádlidat – bár azért arra nem biztatunk, hogy egy tárgyaláson a prezentációd közepén kezdd el, mert lehet, hogy elég furcsán néznének rád a kollégák!