5 guggolás, amivel isteni formába hozhatod a popsidat

Stumpf Bea
Írta: ,
5 guggolás, amivel isteni formába hozhatod a popsidat

A fenék sajnos nem csak a férfiak, de a nők gyengéje is – persze nekünk főleg abban az értelemben, hogy nagyon érzékenyek vagyunk a témára, és szinte sosem vagyunk megelégedve a saját formáinkkal. Jöjjön hát 5 szuper guggolás, amivel hatékonyan dolgozhatsz a tökéletes popsiért!

 

Saját testsúllyal

Ha egy egyszerű mozgást szeretnél kipróbálni, amihez nem kell semmilyen plusz eszköz, akkor a saját testsúlyos alap guggolásokkal érdemes kezdened. Ez azért is jó, mert így bemelegítheted és hozzászoktathatod a tested ehhez a típusú gyakorlathoz, és szinte bárhol elvégezheted.

Nincs más dolgod, mint csípőszéles terpeszben állni és úgy guggolni, hogy a combod párhuzamos legyen a padlóval, a hátad pedig egy kicsit dőljön előre és maradjon egyenes. Arra figyelj, hogy a térded ne menjen a bokád elé, hiszen így nem terheled fölöslegesen az ízületeidet.

Ide kattintva megnézhetsz egy videót, hogy csináld pontosan!

Terpesz Kép forrása: weheartit.com

A következő guggolásformát is végezheted saját testsúllyal, de ha egy kicsit haladóbbra szeretnéd venni a figurát, akkor ragadj meg egy kettlebellt vagy két kézi súlyzót, és azzal végezd a gyakorlatokat.

Az előző guggoláshoz képest annyi a változás, hogy itt nagyobb terpeszben kell állnod, a lábfejekkel egy kicsit kifelé nézve, így a belsőcomb és a fenék külső izmai is bekapcsolódnak a mozgásba.

Itt is fontos, hogy a térdeidet ne terheld feleslegesen, a hátad pedig maradjon egyenes, különben megfájdulhat a derekad!

Kattints ide és nézd meg ezt a fenékformáló videót.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra