Feszes popsi napi 6 perc alatt: a leghatékonyabb alakformáló gyakorlat

Zabolai Margit
Írta: ,
Feszes popsi napi 6 perc alatt: a leghatékonyabb alakformáló gyakorlat

Napi 6 perce mindenkinek van, és persze, a legideálisabb az lenne, ha ennél jóval több időt fordítanánk a testmozgásra, de hát valahol el kell kezdeni. Ha pedig úgy gondolod, hogy pontosan a feneked az, ahol elkezdenéd az alakformálást, akkor ez a gyakorlatsor tökéletes kezdőlépés lehet. Amikor pedig látod az eredményt, talán a további edzéshez is megjön majd a kedved.

Két részes guggolás

Helyezkedj terpeszállásba úgy, hogy a lábaid kicsit szélesebben legyenek, mint a csípőd.

A lábfejeid nézzenek kifelé. Ereszkedj guggolásba úgy, hogy a combjaid párhuzamosak legyenek a padlóval, és számolj el lassan háromig.

Ekkor ereszkedj még lejjebb 5 centit, számolj egy ismét háromig, majd gyere vissza abba a testtartásba, ahol a combjaid párhuzamosak a padlóval.

Számolj háromig, és ismét ereszkedj lejjebb 5 centit. A gyakorlatot egy percen keresztül ismételgesd, ügyelve arra, hogy ne feszítsd meg túlságosan a combjaidat.

Ha az első néhány napon nem tudsz lejjebb ereszkedni, inkább csak óvatosan rugóztasd kicsit magad, melegítsd az izmokat.

Arabeszk Kép forrása: fitnessmagazine.com

A művészetekből és balettből ismert szakzsargont egy speciális testtartásra is használják a testedzők.

Helyezkedsz csípőszélességű terpeszbe, a jobb kezedet nyújtsd ki a plafon felé, a jobb lábadat pedig húzd hátra, és emeld el a padlótól.

A lábujjaid lefelé nézzenek, a térded pedig balra nézzen. Ereszd le és emeld meg a lábadat 15-ször, majd újabb 15-ször mozgasd a lábadat úgy, hogy a térded jobbra nézzen.

Ismételd meg a gyakorlatot a bal lábaddal is, ekkor természetesen a bal kezedet feltartva. Nem kell kapkodni, erre a gyakorlatra másfél perced van.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján