Naponta 10 perc a feszes, formás combokért: még a narancsbőr is eltűnik

Zabolai Margit
Írta: ,

Alig vártuk a jó időt, meg hogy végre felpróbálhassuk az új rövid nadrágokat a boltokban, de a látvány egyáltalán nem olyan, mint amilyennek elképzelted. Iktass be napi néhány percnyi speciális gyakorlatot a testmozgásba, figyelj kicsit oda az étrendedre és a megfelelő folyadékbevitelre, és hamar feszes combokkal, narancsbőr nélkül várhatod a nyarat.

A jógaharcos Kép forrása: health.com

Jógaóráról talán már ismered ezt a gyakorlatot, és természetesen akár a napi jógagyakorlataid közé is beépítheted, de bármilyen más testmozgással is megállja a helyét.

Állj zárt lábakkal, majd a bal lábadat emeld fel, a lábujjaidat lefelé tartva. Helyezd a súlyodat a jobb lábadra, majd emeld egyre magasabbra a bal lábadat, miközben a törzseddel elölre dőlsz, így a lábad, a hátad és a nyakad egy egyenes vonalat formál.

A karjaidat nyújtsd ki magad mellett, párhuzamosan a gerinceddel. Tartsd a hátadat olyan egyenesen, amennyire csak tudod, és figyelj, hogy ne forduljon ki a térded. Lélegezz mélyet, és tartsd bent a levegőt míg ötig számolsz, majd engedd le a lábadat, a gerincedet végig egy vonalban tartva vele.

Lélegezz, és fújd ki a levegőt, majd ismételd meg tízszer a gyakorlatot, mielőtt lábat váltanál, és a jobb lábadat a levegőbe emelve is tízszer megismételnéd a gyakorlatot.

Székre guggolás Kép forrása: health.com

Ezt a gyakorlatot akkor sem lesz nehéz beépíteni a mindennapjaidba, ha nem vagy gyakorlott sportoló, és még különösebb felszerelés sem kell hozzá, csak egy szék. Akár az irodában is elvégezheted, nem csak a fenekedet és a combodat formálja, de egy kicsit fel is ébreszt az egész napos ücsörgés közben.

Állj háttal a széknek, a lábaid legyenek csípőszéles terpeszben. Tartsd a súlyodat a sarkaidon, és közben húzd be a hasadat, a karodat kezdd el emelni magad elé, miközben a fenekedet közelíted a székhez. Állj meg pontosan az előtt, hogy ténylegesen a székre ülnél, tartsd meg a pozíciót néhány másodpercig, majd egyenesedj vissza álló helyzetbe.

Ismételd meg a gyakorlatot 20-szor egymás után. Vigyázz arra, hogy a hasadat behúzva tartsd, és ne a derekadat terheld, hanem valóban a comb- és fenékizmaiddal tartsd magadat.