Naponta 10 perc a feszes, formás combokért: a narancsbőr is eltűnik

Zabolai Margit
Írta: ,
Naponta 10 perc a feszes, formás combokért: a narancsbőr is eltűnik

Alig vártuk a jó időt, meg hogy végre felpróbálhassuk az új rövid nadrágokat a boltokban, de a látvány egyáltalán nem olyan, mint amilyennek elképzelted. Iktass be napi néhány percnyi speciális gyakorlatot a testmozgásba, figyelj kicsit oda az étrendedre és a megfelelő folyadékbevitelre, és hamar feszes combokkal, narancsbőr nélkül várhatod a nyarat.

Lejtőre le, fel Kép forrása: health.com

Ez egy dinamikusabb gyakorlat, ami elég ritmikus ahhoz, hogy akár folyamatosan, a kedvenc számodra is végezheted, és a 2-3 perces intervallum éppen elég lesz ahhoz, hogy meg is izzasszon egy kicsit.

A lábaidat tedd váll szélességben terpeszbe, a karjaid lazán lógjanak a tested mellett. A jobb lábaddal lépj egyet átlósan hátra, majd dőlj csípőből oldalra abba az irányba, ahová a jobb lábadat tetted, miközben a jobb karodat felemeled, a balt pedig lefelé, és kicsit hátra nyújtod, a jobb lábad irányába.

Hogy befejezd a kört, engedd vissza a karjaidat a kiinduló helyzetbe, miközben a csípődet is visszahozod a dőlésből - ekkor a terhelésnek le kell kerülnie a combodról. A karok mozgatásával és a tested döntésével ismételd meg a kört még tízszer, mielőtt a lábadat is visszahozod, és most a bal lábadat hátranyújtva ismétled meg a 10-es kört.

Székre guggolás Kép forrása: health.com

Ezt a gyakorlatot akkor sem lesz nehéz beépíteni a mindennapjaidba, ha nem vagy gyakorlott sportoló, és még különösebb felszerelés sem kell hozzá, csak egy szék. Akár az irodában is elvégezheted, nem csak a fenekedet és a combodat formálja, de egy kicsit fel is ébreszt az egész napos ücsörgés közben.

Állj háttal a széknek, a lábaid legyenek csípőszéles terpeszben. Tartsd a súlyodat a sarkaidon, és közben húzd be a hasadat, a karodat kezdd el emelni magad elé, miközben a fenekedet közelíted a székhez. Állj meg pontosan az előtt, hogy ténylegesen a székre ülnél, tartsd meg a pozíciót néhány másodpercig, majd egyenesedj vissza álló helyzetbe.

Ismételd meg a gyakorlatot 20-szor egymás után. Vigyázz arra, hogy a hasadat behúzva tartsd, és ne a derekadat terheld, hanem valóban a comb- és fenékizmaiddal tartsd magadat.

Fókuszban

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Egészség és életmód

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban