Minden, amit a felnőtt játszóterektől tudnod kell

Írta: ,

Felnőtt játszóterekkel néhány éve még csak külföldön lehetett találkozni, szerencsére azonban már itthon is szép számmal találni olyan pályákat, ahol az ember a szabad levegőn végezhet különböző testedző gyakorlatokat. A legtöbb felnőtt játszótéren függeszkedő rudak és különböző mászókák vannak elhelyezve, melyeken a saját testsúlyunkkal végezhető az edzés, de egyre gyakoribbak azok a fitneszparkok is, ahová néhány, az edzőtermekben is megtalálható eszközt telepítettek. Ha te is szívesen kipróbálnád a kültéri „edzőtermeket”, íme néhány fontos tudnivaló!

Miért érdemes a szabadtéri kondiparkot választani?

Először is természetesen azért, mert a friss levegőn való edzés már önmagában többet ér, mint bármilyen terembeli mozgásforma. Persze a téli hidegben azért általában az edzőtermet választjuk, de amíg az időjárás engedi, érdemes a kültéri edzés mellett letenni a voksunkat. Másik nagy előnyük ezeknek a parkoknak az, hogy ingyenesen működnek, így az a kifogás sem állhat az edzésed útjába, hogy nincs pénzed a költséges kondibérletre.

A felnőtt játszótér elnevezés sem véletlen – itt tényleg nagyjából játszva végezheted a gyakorlatokat, önfeledt módon, mint gyerekkorodban, így az endorfinszinted garantáltan az egekben lesz az edzés után. Sok kültéri edzőgépet pedig úgy fejlesztettek ki, hogy egyszerre többen is lehessen őket használni, így ha jobban szeretsz társaságban mozogni, akkor nyugodtan magaddal viheted a barátodat vagy a barátnőidet is. Ráadásul a legtöbb fitneszpark 0-24 üzemel, így egyáltalán nem kell alkalmazkodnod a nyitva tartáshoz.

Mire figyelj oda?

Mindenekelőtt az egészséged legyen a fókuszban: lehet, hogy a mozgással csupa jót tennél a szervezetednek, ha azonban nem öltözöl fel rendesen, és emiatt megfázol, akkor később úgy érezheted, hogy jobb lett volna el sem indulni edzeni. A higiénia is egy fontos szempont a kültéri fitneszparkok esetében, hiszen ezeket az eszközöket is legalább annyian használhatják, mint a teremben lévőket. Akár a fitneszterembe, ide is vigyél magaddal egy régebbi törölközőt, amivel letakarhatod az eszközöket használat előtt.