Ezek a kedvenc szabadtéri sportjaink: fogyhatsz és feszesedhetsz is velük

Írta: ,

A testmozgás persze az év minden szakában fontos, de ha eddig nem is tetted, most már tényleg láss hozzá az edzéshez, már csak azért is, mert a szabadban végzett mozgás nem csak jót tesz neked, de tényleg szórakoztató is. Mutatjuk a mi kedvenceinket.

Tollaslabda

1/5 Tollaslabda

Lehet, hogy azt gondolod, utoljára általános iskolás korodban volt vicces tollaslabdázni, de ha egy esélyt adsz a dolognak, gyorsan rájössz, hogy a repülő labda lecsapása még mindig ugyanolyan izgalmas.


5 tipikus hiba, amit a kezdő sportolók elkövetnek – Baj lehet belőle!


A tollaslabda nagy előnye emellett, hogy nem igényel különösebb felkészültséget, akkor is hozzáláthatsz, ha nem vagy kifejezetten jó kondiban, ugyanakkor a labda utáni szaladgálás gyorsan formába hoz, ha pedig már erősebb vagy csapkodhatsz erősebben, vagy csavarhatod a figurákat, és máris komolyabb edzéssé válik a móka.

Szabadtéri pilates

2/5 Szabadtéri pilates

A pilates természetesen zárt helyen végezve is nagyon hasznos, szabadtéren, napsütésben azonban még jobban érvényesül a testi-lelki egyensúlyt helyreállító hatása.

Tudjuk, hogy elsőre talán nehéz rávenni magadat, de ha néhány alkalommal sikerül korábban felkelned, hogy például a szigeten jógázz 30 percet, nem is akarod majd másképpen indítani a napodat.

Ha több motivációra van szükséged, vagy csak kellemetlenül érzed magadat egyedül nyújtózkodva a rét közepén, keress magadnak egy pilates csoportot, és csatlakozz hozzájuk a tavaszra.

Geocaching

3/5 Geocaching

Ha van valami, ami tényleg kihozza a belőled a kisgyerek lelkesedését a testmozgás iránti, akkor az a geocaching, ami lényegében egy hagyományos túrázás, sokkal izgalmasabb célponttal megfűszerezve.

A speciális kis eszközödön követheted a GPS koordinátákat, és kincskereső kalózként lelheted meg a többi túrázó által elrejtett geoládákat.

Attól függően, hogy milyen kondiban vagy, választhatsz könnyebb vagy nehezebb túrát is, de biztos, hogy a lázas keresés közben jóval kevesebbszer jut majd eszedbe, hogy hány megtett kilométer van már a lábadban, vagy hogy hányszor kellett hegynek fölfelé kapaszkodnod a túra során.

Futás

4/5 Futás

Tudjuk, hogy sokaknak elsőre nem hangzik különösebben izginek, de a futás sokaknak A sport marad, a kocogás vagy éppen hosszútávfutás szerelmesei pedig gyorsan válnak függővé, egy idő után nem érzed majd jól magadat, ha nem tudtad lefutni a napi adagodat.

Jó időben, napsütésben persze még élvezetesebb ez a sport, és ha valami, akkor a futás valóban szabadtéri tevékenység.

Ha csak most kezdesz hozzá, akkor mindenképpen olvasd el korábbi cikkünket az alapokról, amikkel minden kezdő futónak tisztában kell lennie. 

Frizbi

5/5 Frizbi

Oké, tudjuk, most mit gondolsz, de hogy a frizbi sportnak számít-e - amennyiben a kalóriaégetést és az izmok edzését tekintjük a sport fő céljának - azt 30 percnyi lelkes és kitartó frizbizés után nem vonod többé kétségbe.

Azt pedig, hogy miért került ez a szabadtéri program a kedvenceink közé, gyorsan megérted, ha nagyobb társasággal keresel kinti sportot.

A frizbi pörgős, gyors, mindenki részt vehet benne, és kicsik és nagyok együtt is játszhatják, így tényleg senki nem marad ki a mókából.

Ráadásul különösebb beruházást sem igényel, így nálunk az abszolút kedvencek közé került.