Edzés és alkohol? Így férnek meg egymás mellett

Nagy Niki
Írta: ,
Edzés és alkohol? Így férnek meg egymás mellett

Mindenki szeretne jól kinézni, de az élethez hozzátartozik az is, hogy néhanapján (nyáron talán picit gyakrabban) alkoholt is fogyasztunk – egy kis kerti parti, egy kis fesztivál stb. Ha azonban mégsem szeretnéd egy jól sikerült hétvégével tönkretenni az egész eddigi munkádat, ezeket a szabályokat mindenképp tartsd be az alkoholfogyasztásnál!

Mi a baj az alkoholfogyasztással? Kép forrása: food52.com

Ha edzel, és tényleg komolyan gondolod az egészséges életmódot, valószínűleg tisztában vagy azzal, hogy az alkohol csakis üres kalóriákat tartalmaz – ez azt jelenti, hogy a szervezeted nem hasznosít belőle semmit, csak megugrik tőle a kalóriabeviteled.

Ráadásul kicsit spiccesen az ember hajlamosabb az „á mindegy” hangulatba kerülni, és éhesen felfalni egy fél gyorséttermet, hogy aztán másnaposan megint csak üres kalóriákat kívánjon.

Alkohol, étel, víz Kép forrása: classygirlswearpearls.com

Ez a szentháromság az egész dolog kulcsa.

Ha okosan akarsz inni, nehogy a nehezen elért kerek popsi elveszítse formáját, akkor mindhármat bele kell kalkulálnod a bulizós estékbe, méghozzá úgy, hogy mindegyikből a megfelelő minőségűt viszed be.

Hogy ez mit jelent? Alkoholból törekedj az alacsony kalóriatartalmú száraz borokra vagy vodkára, ételből a teljes kiőrlésű szénhidrátokra és telítetlen zsírokra, vízből pedig minél több elfogyasztására. Ha ugyanis háromból kettőt nem viszel be a szervezetedbe, nagyon rosszul járhatsz.