5 egyszerű otthoni gyakorlat a csodás brazil popsiért

Göcző Nóra
Írta: ,
5 egyszerű otthoni gyakorlat a csodás brazil popsiért

Testünk legnagyobb izma a farizom. Mi más is lenne, hiszen a legalapvetőbb mozgás, a járás nélkülözhetetlen feltétele a nagy és széles fenékizom, amely egyebek mellett az egyenes testtartást is biztosítja. A brazil lányok genetikailag öröklik a nagy és formás popsit, a világ más részein ugyanezért sokat izzadnak a nők. Túlzásba persze nem érdemes esni, egy laposabb, kisebb hátsó is lehet épp olyan vonzó, mint a brazil popsi. Ám, ha mégis ilyenre vágysz, akkor néhány speciális gyakorlattal, napi néhány perc gyakorlással akár 30 nap alatt is jól látható eredményt érhetsz el.

Csípőemelés Kép forrása: macniak/depositphotos.com

Feküdj a hátadra, hajlítsd be a térdeidet, a talpad legyen a padlón csípőszélességben. Ha csak popsit erősítesz, akkor a karokra itt nem nagyon van szükség, tedd megad mellé, tenyérrel elefelé.

Emeld a csípőd az ég felé, közben szorítsd össze a fenékizmokat, a sarkaid ne emelkedjenek fel. Maradj így, miközben tízet lélegzel, majd ereszkedj le.

Ismételd meg ezt a gyakorlatot még négyszer. A második, harmadik és negyedik hét első napján mindig emeld az ismétlések számát eggyel. Hiába érzed néhány hamarabb, hogy többet is tudnál csinálni, maradj mértékletes!

Zsírégetés - mikor, hogyan? Kép forrása: undrey/depositphotos.com

A megkérdezett fitnesz edzők szerint a három legjobb módszer az aerob edzés, a megfelelő erősítő gyakorlatok és a diéta. Az aerob edzés lényege, hogy közvetlenül égeti a zsírt és fokozza az anyagcserét, másrészt megtanítja a testünket arra, hogy a zsírt használja energiaforrásként.

Létezik egy tévhit, miszerint 40 perc után indul be a zsírégetés a szervezetben. Megnyugtatlak, hogy a zsírsejtek nem nézik az órát, hogy mikor kezdjenek el bomlani.

Valójában az edzettségi szinttől függően nagyon hamar beindulhat az égetés, akár pár perc után is.

Ezt a pulzusemelkedés, a tested kimelegedése (deréktájon vagy a lapockáknál érezhető) és a lihegés megkezdése is jelzi. Persze a lihegés és az izzadás önmagában nem jelent zsírégetést.

A következő gyakorlatokat – bemelegítés után - eszközök nélkül is végezheted, de gyorsabb és látványosabb lesz a változás, ha csekély súlyokat is használsz. Ha kitartó vagy és be tudod iktatni a napirendedbe ezt a néhány gyakorlatot, akkor akár a leglaposabb fenékből is gömbölyű popsit varázsolhatsz magadnak.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?