5 egyszerű gyakorlat a csodás brazil popsiért

Göcző Nóra
Írta: ,
5 egyszerű gyakorlat a csodás brazil popsiért

Testünk legnagyobb izma a farizom. Mi más is lenne, hiszen a legalapvetőbb mozgás, a járás nélkülözhetetlen feltétele a nagy és széles fenékizom, amely egyebek mellett az egyenes testtartást is biztosítja. A brazil lányok genetikailag öröklik a nagy és formás popsit, a világ más részein ugyanezért sokat izzadnak a nők. Túlzásba persze nem érdemes esni, egy laposabb, kisebb hátsó is lehet épp olyan vonzó, mint a brazil popsi. Ám, ha mégis ilyenre vágysz, akkor néhány speciális gyakorlattal, napi néhány perc gyakorlással akár 30 nap alatt is jól látható eredményt érhetsz el.

Zsírégetés - mikor, hogyan? Kép forrása: undrey/depositphotos.com

A megkérdezett fitnesz edzők szerint a három legjobb módszer az aerob edzés, a megfelelő erősítő gyakorlatok és a diéta. Az aerob edzés lényege, hogy közvetlenül égeti a zsírt és fokozza az anyagcserét, másrészt megtanítja a testünket arra, hogy a zsírt használja energiaforrásként.

Létezik egy tévhit, miszerint 40 perc után indul be a zsírégetés a szervezetben. Megnyugtatlak, hogy a zsírsejtek nem nézik az órát, hogy mikor kezdjenek el bomlani.

Valójában az edzettségi szinttől függően nagyon hamar beindulhat az égetés, akár pár perc után is.

Ezt a pulzusemelkedés, a tested kimelegedése (deréktájon vagy a lapockáknál érezhető) és a lihegés megkezdése is jelzi. Persze a lihegés és az izzadás önmagában nem jelent zsírégetést.

A következő gyakorlatokat – bemelegítés után - eszközök nélkül is végezheted, de gyorsabb és látványosabb lesz a változás, ha csekély súlyokat is használsz. Ha kitartó vagy és be tudod iktatni a napirendedbe ezt a néhány gyakorlatot, akkor akár a leglaposabb fenékből is gömbölyű popsit varázsolhatsz magadnak.

Lábemelés Kép forrása: undrey/depositphotos.com

Mint minden gyakorlatnál, itt is fontos a jó technika elsajátítása. A lábemelés nagyon hasznos, de vigyázni kell, nehogy megsérüljön a gerinc ágyéki szakasza.

Ereszkedj négykézlábra, a tenyered a vállad alatt legyen.

A hátadat tartsd végig egyenesen, ne essen be a derék. A légzés itt is nagyon fontos: amikor emeled a lábad, akkor fújd ki a levegőt.

Lehet nyújtott vagy hajlított lábbal is végezni, kezdőknek 15-ször, aztán csere. Ismételd meg ezt a gyakorlatot még négyszer. A második, harmadik és negyedik hét első napján mindig emeld az ismétlések számát eggyel!

 

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján