Az úszás 10 fantasztikus előnye

Az úszás 10 fantasztikus előnye

Címlap / Életmód / Egészség / Az úszás 10 fantasztikus előnye

Az úszás jó testmozgás, ráadásul nagyon egészséges. Itt a tavasz, most még könnyebb felkelni időben és a reggelt egy kiadós úszással kezdeni! De miért hasznos az úszás? 10 ok, amiért azonnal el kell kezdened.

1. Egészséges testmozgás

Gyakorlatilag a test összes izmát megmozgatja. Javítja az általános erőnlétet, és pozitívan hat a szív- és érrendszeri betegségekre. Egy tökéletes fitnesz program, serkenti a pulzusszámot és az izomműködést.

2. Csökkenti a stresszt

Sokan találják megnyugtatónak a vizet, mert csökkenti a stresszt és a feszültséget. Az ember ilyenkor csak magával foglalkozik, megmozgatja minden porcikáját, miközben élvezi a víz ringató hatását.

A stressz evésre ösztönöz, ezért duplán fogyókúrázhatunk úszással, egyrészt kalóriákat égetünk, másrészt csökken az étvágyunk!

3. Égeti a kalóriákat

Úszással egy óra alatt kb. 450 kalóriát égetünk. A versenyúszók és gyakorlott sportolók akár 900 kalóriát is elégethetnek egy óra úszóedzés alatt. Tehát minél keményebben csinálod, annál többet fogysz!

4. Feszesíti az izmokat

A víznek 14%-al nagyobb az ellenállása, mint a levegőnek, ezért ebből a szempontból hatékonyabb az úszás, mint a levegőn végzett kardió programok, hisz nagyobb erőfeszítést kell tenni a mozgáshoz.

5. A test rugalmasabbá válik

Amíg égeted a kalóriákat a medencében, az ízületeid keményen dolgoznak, főként a vállad, a csípőd és a törzsed. Ettől az ismétlődő mozgássorozattól egész tested rugalmasabbá válik.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»