A legjobb otthoni tippek narancsbőr ellen

Zabolai Margit
Írta: ,
A legjobb otthoni tippek narancsbőr ellen

Talán nincs másik olyan utálatos szépészeti probléma, mint amilyen a narancsbőr, hiszen a csúf gödröcskék azokat is zavarhatják, akiken egyébként súlyfölösleg sincs. Akár csak a cellulitisztől próbálsz megszabadulni, akár fogynál is néhány kilót, az alábbi tippek segíthetnek.

Testtekercselés

A testtekercseléshez a kozmetikákban többnyire speciális fóliákat használnak, de hogy rásegíts a narancsbőr elmúlására, az otthoni fóliázás is jó szolgálatot tehet.

Ehhez fürdés után hagyományos folpackkal tekerd 3-4 rétegben körbe az érintett testtájat, majd dobj rá egy törülközőt is.

Pihenj így 15-20 percet, majd vedd le a fóliát, és zuhanyozz le.

Még jobban segíti a göbök felszámolását, ha zuhanyzás közben egy masszázskesztyűvel átdörzsölöd magadat, mert így a fellazult zsír a nyirokkeringésbe kerül, és gyorsabban távozik.

Házi krémek

A testtekercselés akkor a leghatékonyabb, ha a fólia alá krémet is kensz.

Ez lehet boltban vásárolt, kifejezetten narancsőr kezelésére szolgáló krém, de egy egyszerű, hétköznapi testápolót is megbolondíthatsz néhány olyan összetevővel, amik segítik a véráramlást és a méreganyagok kiválasztását.

Egy csipet fahéj például jó hatással lehet, de a kávézaccot is elkeverheted egy kis testápolóval – nem csak a keringést fokozza, de még bőrradírnak is kiváló.

A paprika, a sáfrány és a rozmaring szintén olyan fűszernövények, amelyek elősegítik a vérbőséget, de bánj velük óvatosan, mert a túlzásba vitt használatuk esetleg irritációt okozhat.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra