A bombasztikus kerek popsi titka + részletes edzésterv 15 gyakorlattal

Horváth Petra
Írta: ,

A lapos has mellett a leggyakoribb vágyálom – nem csak a nők körében – a feszes, kerek és izmos popsi. Ennek elérésében nincs semmi ördöngösség, a kulcs a rendszeres popsi edzésekben és a tiszta étkezésben rejlik. Utóbbira azért van szükség, mert amíg mindenféle felesleges szénhidráttal és olajokkal tömjük magunkat, addig a narancsbőr is makacsul ragaszkodni fog a kényes testrészeinkhez, és hiába edzünk rá, lehet feszes és kerek, de a narancsbőr bizony ott marad – tapasztalat!

Ha egy gyilkos, de roppant hatásos popsi edzést keresel, amivel heti háromszori ismétlés mellett pár hét alatt bombasztikus popót kerekíthetsz magadnak, akkor jól figyelj!

Íme, az edzésterv!

*Az eredeti gyakorlatsor haladóknak szól, így a darabszám mellett feltűntetem mindig, hogy kezdőként mennyivel érdemes belevágni!

1. Impulzus kitörés – 20-25 ismétlés/láb

Kezdőként 30 mp-ig végezd a gyakorlatot, annyi darabszámmal, amennyi már kihívás, de még nem túl megerőltető!A bombasztikus kerek popsi titka + részletes edzésterv 15 gyakorlattalKép forrása: Syda_Productions/Depositphotos

Állj meg kisebb terpeszben, a kezed kulcsold össze magad előtt, a jobb lábaddal törj ki hátrafelé, úgy, hogy kényelmes távolságban legyen a nyújtott lábad, és ne billenj ki az egyensúlyodból. Ezt a pózt kitartva kezdj ez rugózni fel-le úgy, hogy a hátsó lábad térde éppen csak súrolja a talajt, visszatolva pedig ne told magasabbra a hajlított térded, mint a kiinduló pózod volt. Ha fáradsz, a kezeddel rátámaszkodhatsz a hajlított térdedre! Ismételd a gyakorlatot a bal lábaddal is!

2. Kitörés lábemeléssel – 15-20 ismétlés/láb

Kezdőként 30 mp-ig végezd a gyakorlatot, annyi darabszámmal, amennyi már kihívás, de még nem túl megerőltető!

Szintén kis terpeszből indulunk. Emeld fel hajlítva a jobb lábad magad elé, úgy, hogy 90°-os szöget zárjon, majd ebből a pózból törj ki hátrafelé, de a nyújtott lábad ne érje a talajt! Majd lendülj vissza a lábemelés pozícióba, és ezt ismételd a megadott darabszámban. A kezeddel adhatsz magadnak plusz lendületet. Jöhet a másik láb!

3. Szumó guggolás felugrással – 20-25 ismétlés

Kezdőként 30 mp-ig végezd a gyakorlatot, annyi darabszámmal, amennyi már kihívás, de még nem túl megerőltető!

Vegyél fel kényelmes terpeszállást, a kezed hajlítva kulcsold magad elé, mellkas magasságba, és guggolj le, egyenes háttal, a lábaid és a popsid 90°-ot zárjanak! A kezeddel plusz lendületet véve nyújtsd magad mellé és közbe lábbal told fel magad és rugaszkodj el a talajtól. Nem kell magasra ugrani, de legyen a mozdulat lendületes, majd csücsülj vissza a guggoló pozícióba! Ismételd a gyakorlatot a megadott darabszámban.

4. Szumó guggolás oldalazó lépésekkel – 30 ismétlés

Kezdőként 30 mp-ig végezd a gyakorlatot, annyi darabszámmal, amennyi már kihívás, de még nem túl megerőltető!A bombasztikus kerek popsi titka + részletes edzésterv 15 gyakorlattalKép forrása: bernardbodo/Depositphotos

A kezdő pozícióhoz vegyél fel kényelmes terpeszállást és guggolj le úgy, hogy a hátad egyenes legyen, kissé előre dőlve, a popsid és lábaid pedig 90°-ot zárjanak. A kezeid hajlítva vagy nyújtva magad előtt. A jobb lábaddal lépj a bal mellé, zárj össze, majd vissza a kezdő pozícióba, majd a ballal zárj a jobb mellé, de végig maradj guggoló pózba! Ezt ismételd a megadott darabszámban.

5. Szumó guggolás – 25-30 ismétlés

Kezdőként 30 mp-ig végezd a gyakorlatot, annyi darabszámmal, amennyi már kihívás, de még nem túl megerőltető!

Kényelmes terpeszből indulunk, kissé kifele fordított lábfejjel, leguggolunk, a popsi és lábak 90°-os szöget zárnak, a karunk előre nyújtva, majd lendületesen visszatoljuk magunkat. A guggolás legyen lassabb, a visszaegyenesedés mindig gyorsabb! Mikor kiegyenesedsz a farizmaidat szorítsd össze! Ismételd a megadott darabszámban.

6. Szumó guggoló kitartás combbefordítással – 20-30 ismétlés

Kezdőként 30 mp-ig végezd a gyakorlatot, annyi darabszámmal, amennyi már kihívás, de még nem túl megerőltető!

A kezdő pozíció a fent említett guggoló állás, most azonban nem egyenesedünk ki, hanem végig kitartjuk a pózt, közben a térdünket és combunkat kissé befordítjuk, úgy, hogy a talp nem mozdul el a talajról, majd vissza az eredeti pózba! Ezt ismételjük lassan, a megadott darabszámban!

PIHENŐ: 20-30 mp, ereszkedj négykézlábra