700-800 kalória mínusz egy óra alatt? Ezzel a 3 edzésformával nem lehetetlen

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Fogyni szeretnél, de nincs sok időd? Odafigyelsz az étkezésedre, de úgy érzed, szükséged van az extra mozgásra? Tény és való, hogy a sporttal rengeteget tudsz segíteni az alakformálásban. Ha az alábbi mozgásformák közül választasz, akkor már heti két edzéssel is letudhatod egy teljes napi kalória-beviteledet. De miből is választhatsz?

Spinracing700-800 kalória mínusz egy óra alatt? Ezzel a 3 edzésformával nem lehetetlen

A spinracing kiváló választás neked akkor, ha látványosan szeretnél fogyni, szereted a pörgős, zenés edzéseket, na és persze a biciklizést. A spinracing nagyon hasonlít a spinninghez, de az ehhez a sportághoz tartozó gépek sokkal kényelmesebbek, modernebbek, és az edzések felépítése is más. Egy spinracing edzésen a zene határozza meg a ritmust, ezért teljesen átadhatod magadat az ütemnek, tulajdonképpen az egész olyan, mint egy jó buli. Az edző a legkülönfélébb módon építheti fel az edzéseket, hiszen variálhatja a tempót, a tekerés nehézségi fokát, emellett a legkülönfélébb gyakorlatokat végeztetheti el a résztvevőkkel. Bár a spinracing elsősorban egyértelműen az altestet formája, és kalóriaégetésben jeleskedik, a felsőtest és a karok sem maradnak ki az edzésből. Létezik zsírégető és pulzuskontrollos óra is (illetve ezek ötvözete): a zsírégető edzés hosszabb, általában 1,5 órás, míg a pulzuskontrollos órán pontosan követheted, melyik tartományban érdemes tartanod a pulzusodat ahhoz, hogy a leghatékonyabban égjenek az extra kalóriák.

Infratrainer

Az infratrainert szintén azoknak találták ki, akik nem rendelkeznek igazán sok idővel, nem tudnak túl több délutánt vagy estét rááldozni arra, hogy formásodjanak. Ez az edzésforma egy fekvőkerékpárra épít, ami nem csak a kardió edzések hatékonyságát, hanem az infrasugarak és a mágnes terápiás készülékek jótékony tulajdonságait is egyesíti. Ennek eredményeképpen az infratrainer segíti a fogyást, a bőr feszesítését, háttérbe szorítja a feltűnő narancsbőrt. A gépből érkező infra-fények mélyen a bőr alá hatolnak, és az egész testben elősegítik a méregtelenítést azáltal, hogy erősen fokozzák az izzadást.

Edzés közben és utána is javasolt a magas folyadékfogyasztás, ugyanis az anyagcsere felgyorsul, és így lehetőség van arra, hogy a méreganyagok könnyebben kiürüljenek a szervezetből. Az eredmény azonnal centikben mérhető, de persze ennek túlnyomó része víz – ugyanakkor ez sem kérdőjelezi meg az infratrainer hatékonyságát. Az edzések általában 50 percesek, és már ennyi idő alatt is lehet teljesíteni a 700-800 kalóriás energiavesztést, akárcsak a spinracing esetében. Az infratrainer egyetlen hátránya, hogy meglehetősen meleg hőmérsékletet kell benne elviselni, de ha ez téged nem zavar, akkor garantáltan imádni fogod.

Kettlebell700-800 kalória mínusz egy óra alatt? Ezzel a 3 edzésformával nem lehetetlen

Végül egy olyan edzésformát mutatunk neked, amit otthon is űzhetsz, és nem kell hozzá méregdrága gépeket megvenned, illetve nem muszáj terembe járnod ahhoz, hogy mozoghass (hiszen sok embernek az is komoly időveszteség, ha fel kell ülnie a villamosra). A kettlebell maga tulajdonképpen egy olyan súlyzó, aminek fogantyúja van, ám ennél fogva az eszköz alkalmassá válik arra, hogy egyszerre építs izomzatot, és szálkásítsd a testedet, köszönhetően a kardió elemeknek.

Persze, amíg nincs tapasztalatod, vagy nem tudod, hogyan érdemes ezzel a kiegészítővel edzeni, érdemes lehet elmenni néhány órára, hogy minden fontos alapmozdulatot elsajátíts. Ha erre nincs időd, akkor célszerű videóra edzened, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogyan építed fel az otthoni edzésedet. Azonban, ha nem vagy rest odatenni magadat, akkor egy-egy órás kettlebell edzéssel is gond nélkül elégethetsz 700 kalóriát, miközben tónusosra formálod az izmaidat. Sőt, ha belejössz, és növeled az állóképességedet (ami óhatatlanul be fog következni), akkor még több és több kalóriát fogsz elégetni.

Képek forrása: luckybusiness/DepositphotosWavebreakmedia/Depositphotos