7 környezetbarát edzéstipp

Írta: ,

Műanyagból készült ruha, vegyszert szivárogtató kulacs, energiapazarló edzőterem, adalékanyagoktól hemzsegő energiaszelet… Bizony, a huszonegyedik századi mozgás nem mindig tesz jót a környezetnek – és ezzel együtt talán neked sem. Íme, a következő tippekkel gondoskodhatsz róla, hogy hosszú távon mindenkinek a lehető legjobb legyen!

Viselj „lélegző” ruhadarabokat!

A 100%-ig organikus, természetes módon légáteresztő anyagból készült pamut dzsörzé vagy filc ruhadarabok magukba szívják a nedvességet, és segítenek elvezetni a hőt a bőrfelületről. 

Ez rendkívül egészséges, hiszen lehetővé teszi az edzés közbeni minél tökéletesebb oxigéncserét, ráadásul minimálisra csökkenti az izzadásból adódó kellemetlenségeket, úgymint a megfázás vagy a kidörzsölődés veszélyét
 
Ha érdeklődsz az újdonságok iránt, a bambusz és a szója alapú matériákat is érdemes kipróbálnod – utóbbi még a baktériumokat sem engedi elszaporodni!
Rozsdamentes acél kulacs

A kulacs kiváló alternatívát kínál arra, hogy újabb és újabb műanyag palackok vásárlása nélkül oldd meg a sport közbeni folyadékpótlásodat

Amennyiben viszont nem megfelelő anyagból készült fajtára esik a választásod – például egyes műanyagokra –, sajnos biszfenol-A vegyület kerülhet a szervezetedbe, ami beavatkozhat a hormonháztartásodba.

 
Az alumínium vagy a rozsdamentes acél kulacs kiiktatja a problémát. Megéri tehát beruháznod rá!