5 keleti mozgásforma a tökéletesebb életért

Scheftsik Tamás
Írta: ,
5 keleti mozgásforma a tökéletesebb életért
Eszményi választás, ha csak a mozgás kedvéért foglalkozunk velük, de akkor is, ha a stressz hatásaival akarjuk felvenni a küzdelmet.

A keleti sportok és harcművészetek nem véletlenül tettek szert ilyen népszerűségre nyugaton is. Amellett, hogy a testet remekül átmozgatják, űzésükkel sokkal tökéletesebb életet tudunk élni, mivel segítenek elérni az olyannyira áhított belső harmóniát. 
Természetesen minden harcművészeti vagy mozgásformát felsorolni nem tudunk, de szemezgessünk nyugodtan olyan lehetőségekből, melyek kortól és nemtől függetlenül kínálnak megoldást a fáradság és az ellustulás ellen, valamint segítenek a belső béke elérésében.

Yoga

Ez talán a legismertebb keleti sport, hazánkban is igen nagy népszerűségnek örvend. Ez nem is véletlen, hiszen a joga, azon túl, hogy gyönyörű és hajlékony testet eredményez, hozzásegít minket a stressz megfelelő kezelésének elsajátításához.


Népszerűségének okai között szerepel az is, hogy nem és korfüggetlen a gyakorlása, vagyis akár 85 évesen is remekül lehet űzni ezt a sportot, hozzájárulva ezzel az egészség megőrzéséhez. A jogának is több irányzata van, így azoknak sem kell lemondaniuk erről a mozgásformáról, akik nem szeretik a hosszú percekig, mozdulatlanul kitartott elemeket.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?