5 edzős applikáció, ami megkönnyítheti az életed

Horváth Petra
Írta: ,

Az egészséges életmódhoz hozzá tartozik, hogy nem csak az étkezéseinkre és a bevitt tápanyagokra figyelünk oda, hanem bizony rendszeresen edzünk is! Attól függően, hogy mely mozgásformát preferáljuk jobban, haladóként könnyedén összeállíthatunk magunknak akár rövidebb, akár hosszútávú edzésterveket, melyekkel elérhetjük kitűzött céljainkat. Kezdőként azonban nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt, hogy miből, mennyit érdemes végezni, és milyen időközönként. Emellett a gyakorlatok kivitelezése sem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk, aminek nem ritkán az a végeredménye, hogy a tapasztalatlanok lesérülnek. Vannak bizonyos applikációk, melyek segítségével bárki kialakíthatja a saját életritmusát, legyen szó kezdőről vagy haladóról. Többségük olyan edzésgyakorlatokat vagy opciókat kínál, melyek akár otthonunk kényelmében is elvégezhetők, de emellett főként szabadtéri vagy edzőtermi környezetre vannak optimalizálva. Mindegyik segíthet abban, hogy megtanuljuk a különböző mozdulatok helyes kivitelezését, nyomon követhessük a fejlődésünket és egyszerűbben alakíthassuk ki az edzésterveinket. Nézzük tehát, mely 5, többségében ingyenes applikáció az, mely megkönnyítheti akár a Te életedet is. Az alkalmazások Android-ra és iOS-re is letölthetőek!

Nike applikációk

A márka közel hatvan éves fennállása óta a mozgás elkötelezett híve. Az utóbbi években rengeteg kampányuk épül arra, hogy a legkülönbözőbb embereket is edzése ösztönözzék, ami főként annak köszönhető, hogy Amerikában és most már Európában is, egyre növekszik a kóros elhízások száma. Azért, hogy a mozgást elérhetőbbé és szórakoztatóbbá tegyék, a Nike+ kiadott több applikációt is.

A NRC a futás szerelmeseinek kínál kiváló megoldást, hiszen amellett, hogy rögzíti az edzések adatait – megtett kilométer, elégetett kalória, teljesített idő, stb. –, mindezeket megoszthatják a barátaikkal is, ezzel létrehozva saját kis közösségeket.

Ezzel szemben a NTC egy fitnesz program, mely egyszerre kínál erősítő-, nyújtó- és állóképességi gyakorlatokat, illetve legújabban már jógázási lehetőséget is. Megannyi edzésterv közül válogathatunk, melyeknek minden egyes komponensét részletesen bemutatja az applikáció, így azok kivitelezése is sokkal egyszerűbbé válik. Vannak időlimites és darabszámos edzések, nehézségi szintre és helyszínre bontva.

A Nike+ Fuel segítségével pedig minden edzésünk és mozgásunk adatait összesítve láthatjuk.

Asana Rebel

Ha a fent említett applikáció jógás része nem kielégítő számunkra, akkor rengeteg, kifejezetten erre a mozgásformára épülő alkalmazást találhatunk.

Ezek közül az egyik legkiemelkedőbb az Asana Rebel, mely számtalan jóga és fitnesz gyakorlatot rejt magában, amik közül edzettségi szintünknek megfelelően válogathatunk.

Megannyi oktatóvideó található benne, így a kezdők is könnyedén felfedezhetik ezt a világot, a helyes légzéstől kezdve, a tökéletesen kivitelezett gyakorlatokig.

Az applikáció csak részben ingyenes, de a fontos dolgokra előfizetés nélkül is megtanít!