5 dolog, amit minden futónak tudnia kell

Sándor Alexandra
Írta: ,

A következő tippekkel még akkor is javíthatsz a teljesítményeden, ha már évek óta lelkesen haladsz előre. Most a tudat tisztán tartásáról és a piros szín hatalmáról lesz szó a megszokott táplálkozási és bemelegítési tanácsok helyett…

Minden fejben dől el

Azt, hogy jó futó vagy-e, messze nem csak a megtett táv és az ahhoz szükséges idő hányadosa adja meg.

Sokkal inkább fejben dől el, hiszen ha közben jól érzed magad, az eredmény tulajdonképpen mindegy.

Amennyiben viszont fontos számodra, milyen adatokat produkálsz az edzés alkalmával, pláne kénytelen vagy rendben tartani a gondolataidat.

A negatív beállítottság ugyanis az élet minden területén gátol a fejlődésben, a sportban pedig pláne.

Van, aki teljesen kiüríti a fejét futás közben, mások pedig a pályán adják át magukat az álmodozásnak, vagy éppen akkor szárnyal a kreativitásuk és a problémamegoldó képességük.

Az egyik leggyakoribb tudatosan használt technika az amatőrök körében, hogy egy bizonyos profi sportoló bőrébe képzelik magukat a holtpont átvészelésére.

A piros szín és a zokni ereje

A ruházatod kiválasztásakor rendszerint a praktikumot és az önkifejezési lehetőséget is mérlegeled, futásnál azonban még nagyobb jelentősége van annak, hogy mit veszel fel.

Alaposan fontold meg, milyen sportcuccok mellett teszed le a voksodat, mert a piros árnyalat például nyerő lehet!

A 2004-es athéni olimpia eredményein alapuló kutatás ugyanis kimutatta, hogy a pirosban induló versenyzők nagyobb sikereket értek el. A színeken szerepe mellett a zokniéról sem szabad megfeledkezni.

Az extra terhelésnek kitett lábfej számára korántsem mindegy, milyen anyaggal érintkezik közvetlenül, így a futók körében kiemelkedő népszerűségnek örvendnek a varrás nélküli, verejtéket elvezető darabok.

Bármelyik sportboltban beszerezhetsz hasonlót!