5 dolog, amit az erős és egészséges emberek másképp csinálnak

Sándor Alexandra
Írta: ,

Mindig is csodáltad azokat, akik képesek a rendszeres mozgásra és az egészséges táplálkozásra, míg te újra meg újra beleesel ugyanazokba a hibákba? Eláruljuk, milyen felismerésekkel és magatartásformákkal lehetsz úrrá a benned lakozó lustaságon, hogy hamarosan magad is elcsodálkozhass a kirobbanó formádon!

Lételemük a mozgás

Az erős és egészséges emberek tapasztalatból tudják, hogy a sport elengedhetetlen a jó közérzet megőrzéséhez.

Az edzés olykor valóban nehéz lehet, ám ha „megszoksz vagy megszöksz” dologként tekintesz rá, sajnos jó eséllyel az utóbbi alternatíva mellett döntesz.


Belefáradtál az edzésbe? A motiváció visszaszerzésének 5 lépése


Ha azonban magad is biztos vagy benne, hogy a rövidtávú kellemetlenségért felbecsülhetetlen hosszú távú előnyökben lehet részed, egészen másképp tekintesz majd az egészre.

Nem számít, mennyire elfoglalt vagy, mindig szánnod kell egy kis időt saját magadra – tehát nincs az a munkahelyi vagy otthoni teendő, ami legális felmentést jelentene „tesiből”.

Előre terveznek

Az erős és egészséges emberek semmit sem bíznak a véletlenre – legalábbis ami a táplálkozást és a mozgást illeti, biztosan nem.

Éppúgy időzítik ezeket, mint a fontos megbeszéléseket, amelyek közül ha valamiért kimarad egy, mihamarabb időt kell szakítani a pótlásra.

Az élet ugyan kiszámíthatatlan, ám ettől még az életmódodnak nem muszáj annak lennie.

A tervezés a céljaid elérésének kulcsa, s bizony nemcsak fizikai szinten.

Ha néhány hétig sikerül betartanod az edzésterved, másképpen tekintesz majd magadra, illetve a sportra is, így utána már lényegesen könnyebb lesz.