5 bárhol végezhető edzés, amit kipróbálhatsz a karácsonyi szezonban

Nagy Niki
Írta: ,

Na igen, tudjuk, hogy a karácsony nem éppen a kemény edzésekről és a leolvadó kilókról szól. Mégis, ha egész évben keményen edzel, és ne adj isten még élvezed is, akkor jó eséllyel ebben a néhány napban sem szeretnél teljesen lazsálni – már csak azért sem, mert a mozgáshoz szokott szervezeted egy idő után tiltakozni fog a semmittevés ellen! Nyugi, nem két órás fegyenc edzést ajánlunk neked erre az időszakra – csak néhány pár perces átmozgató gyakorlatsort, amit bárhol, bármelyik rokonnál elvégezhetsz!

Pilates Kép forrása: yogainspiration.co

A pilates egyébként is zseniális találmány azok számára, akik nem szeretnek ugrálni, súlyokat emelgetni és fel-alá rohangálni – pláne az ünnepi szezonban, amikor az ember lánya amúgy is mormotaüzemmódra kapcsol.

Ne tévesszen meg azonban az, hogy a gyakorlatok mennyire könnyűnek tűnnek! Mivel sokáig kell őket kitartanod, a végére úgy érezheted, hogy minden egyes izmod kifáradt, méghozzá úgy, hogy nem kellett hozzá össze-vissza rohangálnod.

Meleg szívvel ajánljuk a Pilates-királynő Cassie Ho videóit, amik között akár tíz perces átmozgató részeket is találhatsz!

Jóga Kép forrása: julietgisele.com

Jógázni mindig jó! Ha még nem próbáltad, mindenképpen végezz el néhány gyakorlatot – különösen akkor, ha nehezen kapcsolod ki az agyadat, és mindig pörögsz.

A jógagyakorlatok ugyanis rákényszerítenek arra, hogy száz százalékig a testedre figyelj, különben húzódni, fájni fog, és kényelmetlen lesz. A Yoga with Adrienne Youtube-csatornán többfajta gyakorlatsort is találsz, és ami még jobb: a leányzó a tíz percestől egészen az egy órás videókig mindenféle időtartamú edzéseket csinál!

Így biztosan belefér akkor is, ha két karácsonyi mese között szeretnél mozogni, de akkor is, ha már nem tudsz mit kezdeni magaddal, és egy hosszabb nyújtásra vágysz.