4 tipp, amivel élvezetessé teheted az edzést

Kató Iringó
Írta: ,

Úgy érzed, hogy kezdesz belefásulni a sportolásba? Már nem csinálod olyan nagy kedvvel az edzéseket? Talán csak egy kis változtatásra, újításra van szükséged ahhoz, hogy visszatérjen a kezdeti lelkesedés – ehhez adunk most pár egyszerűen megvalósítható tippet!

Ne félj váltani! Kép forrása: en.louloumagazine.com

Szuper vagy, ha rendszeresen mozogsz, de ha olyan sportot űzöl, amit egyébként ki nem állhatsz, akkor érdemes szétnézni a lehetőségek között. Gondolj csak bele: ha nem leled őszintén örömödet abban az adott mozgásfajtában, akkor sosem fogsz igazán jókedvvel elindulni az edzésre. Hiába kecsegtetően olcsó az úszás a közeli uszodában, ha amúgy egyáltalán nem fűlik hozzá a fogad, vagy hiába tartasz már a 3. spinning bérletnél, ha a biciklik a rémálmaidban is kísértenek.

Sokkal felszabadultabb leszel, ha nem ragaszkodsz a megszokott sémákhoz, hanem inkább szabadjára engeded a fantáziádat, és kipróbálsz egy új sportágat, sőt, többet is! Tudniillik nagyon fontos, hogy előbb-utóbb kiderítsd, mi az a sport, amit szívesen űzöl – nem csak a tested, hanem a lelked érdekében is.

Szervezd be a barátnődet vagy a párodat! Kép forrása: easygym.co.uk

Sokkal élvezetesebb egy edzés úgy, ha közben ott van melletted a barátnőd vagy a párod, akivel időnként bátorítóan összenéztek egy-egy nehezebb vagy viccesebb gyakorlatnál. 

Ráadásul így kevésbé leszel hajlamos „ellötyögni” az edzést, hiszen tartjátok majd egymásban a lelket, ha esetleg az egyikőtök már kezdené elveszíteni a motivációját. Az együtt sportolás pedig közös programnak is szuper!