4 szuper alkalmazás az egészségesebb életmódért

Írta: ,

Az életmódváltás sosem egyszerű. A különböző, diétával és egészséges étkezéssel kapcsolatos tanácsok közepette nem csoda, hogy az ember néha összezavarodik. Szerencsére manapság számtalan nagyszerű mobilalkalmazás áll rendelkezésünkre, amely segíthet megtalálni a helyes irányt, legyen szó akár táplálkozásról, edzésről, lelki problémákról vagy alvási nehézségekről. Íme néhány közkedvelt applikáció, melynek nagy hasznát veheted a mindennapokban!

Egy okos társ a fogyásban Kép forrása: forloveandlemons.com

1/4 Egy okos társ a fogyásban

A MyFitnessPal kalóriaszámolós alkalmazása hihetetlenül nagy népszerűségre tett szert az egészséges életmódot hirdető applikációk között, méghozzá okkal. Az alkalmazás egy étrendnapló, egy diétás tanácsadó és közösségi oldal egyben, mellyel többek között nyomon követhető az is, mennyit mozgunk egy nap. Kikalkulálja, hogy mennyi kalóriát fogyaszthatunk, és milyen egyéb lépéseket kell tennünk még esetleg azért, hogy elérjük az általunk meghatározott célt.

Adatbázisában több mint 5 millió étel található, ezen felül pedig a program számtalan más applikációval is összeköttetésben van – a MapMyFitnesstől kezdve a Fitbiten át egészen a Runkeeperig. Ha szeretnéd, az alkalmazás segítségével bármikor lementheted a neten talált recepteket is, hogy aztán később otthon megfőzhesd a kiszemelt fogásokat!

Edzés és szórakozás egyben Kép forrása: popsugar.com

2/4 Edzés és szórakozás egyben

Ha nehezen veszed rá magad a mozgásra, érdemes kipróbálnod a Zombies, Run! nevű alkalmazást, mely izgalmas játékká változtatja a kocogást. A fülhallgatót feltéve ugyanis egy fenyegető zombitámadás kellős közepén találjuk magunkat, ahol minden erőnkkel a túlélésért kell küzdenünk.

Az alkalmazás kicsit olyan, mint egy hangoskönyv, mely különböző utasításokat ad a sebességre, illetve a futótechnikára vonatkozóan, hogy ezáltal elérjük a végső célt, vagyis összegyűjtsünk minden olyan dolgot, amire a túlélők táborának szüksége van. A különböző eszközöket az általunk megtett kilométerek után nyerhetjük el.

Ébredj kipihenten! Kép forrása: tumblr

3/4 Ébredj kipihenten!

A megfelelő minőségű alvás elengedhetetlen egészséged megőrzéséhez. Azzal, hogy nem fordítunk kellő időt az éjszakai pihenésre, nem csupán a munkabeli teljesítményünket szabotáljuk, de egyúttal fizikai és mentális jólétünket is veszélyeztetjük.

Az Sleep Cycle nevű alkalmazás segít, hogy reggelente energikusabban indítsd a napot! Elemzi az alvási szokásaidat, és biztosítja, hogy a számodra optimális időpontban ébredj fel. A matracra helyezett telefon mozgásérzékelője méri, hogy milyen mélyen alszunk, és csak akkor szólaltatja meg az ébresztőt, amikor már nem a mély alvási fázisban vagyunk. A beállítások során ebből kifolyólag nem egy konkrét időpontot, hanem egy intervallumot kell megadnunk, így az alkalmazás ki tudja kalkulálni, mikor van a legmegfelelőbb alkalom az ébredéshez.

Meditáció kezdőknek és haladóknak Kép forrása: harpersbazaar.com

4/4 Meditáció kezdőknek és haladóknak

Testünk nem lehet egészséges, ha nincs rendben a lelkünk. A lelki egészség megőrzésére nagyszerű lehetőséget kínál a meditáció, valamint a Mindfulness. Nem mindenki képes azonban magától elsajátítani a lelki elmélyedés technikáját – nekik kínál segítséget a Headspace nevű alkalmazás, melynek 10 napos kezdőprogramja tökéletes azok számára, akik még csak most ismerkednek a meditációval. Az alkalmazás egyes videói bemutatják a meditáció alapelveit, és a különböző gyakorlatokon keresztül lehetővé teszik, hogy ellazuljunk, és magunk mögött hagyjuk a stresszt és a szorongást. Nincs más dolgod tehát, mint leülni egy kényelmes székbe, megnyomni a „play” gombot, majd engedni, hogy a elkezdődjön a meditáció! Ha kedvet kapsz a folytatáshoz a 10 napos próba után, némi pénzösszeg ellenében videók és hangfelvételek százaihoz férhetsz hozzá, melyekkel folytathatod a mentális edzést!