4 szuper alkalmazás az egészségesebb életmódért

Póta Szilvia
Írta: ,

Az életmódváltás sosem egyszerű. A különböző, diétával és egészséges étkezéssel kapcsolatos tanácsok közepette nem csoda, hogy az ember néha összezavarodik. Szerencsére manapság számtalan nagyszerű mobilalkalmazás áll rendelkezésünkre, amely segíthet megtalálni a helyes irányt, legyen szó akár táplálkozásról, edzésről, lelki problémákról vagy alvási nehézségekről. Íme néhány közkedvelt applikáció, melynek nagy hasznát veheted a mindennapokban!

Egy okos társ a fogyásban Kép forrása: forloveandlemons.com

A MyFitnessPal kalóriaszámolós alkalmazása hihetetlenül nagy népszerűségre tett szert az egészséges életmódot hirdető applikációk között, méghozzá okkal. Az alkalmazás egy étrendnapló, egy diétás tanácsadó és közösségi oldal egyben, mellyel többek között nyomon követhető az is, mennyit mozgunk egy nap. Kikalkulálja, hogy mennyi kalóriát fogyaszthatunk, és milyen egyéb lépéseket kell tennünk még esetleg azért, hogy elérjük az általunk meghatározott célt.

Adatbázisában több mint 5 millió étel található, ezen felül pedig a program számtalan más applikációval is összeköttetésben van – a MapMyFitnesstől kezdve a Fitbiten át egészen a Runkeeperig. Ha szeretnéd, az alkalmazás segítségével bármikor lementheted a neten talált recepteket is, hogy aztán később otthon megfőzhesd a kiszemelt fogásokat!

Edzés és szórakozás egyben Kép forrása: popsugar.com

Ha nehezen veszed rá magad a mozgásra, érdemes kipróbálnod a Zombies, Run! nevű alkalmazást, mely izgalmas játékká változtatja a kocogást. A fülhallgatót feltéve ugyanis egy fenyegető zombitámadás kellős közepén találjuk magunkat, ahol minden erőnkkel a túlélésért kell küzdenünk.

Az alkalmazás kicsit olyan, mint egy hangoskönyv, mely különböző utasításokat ad a sebességre, illetve a futótechnikára vonatkozóan, hogy ezáltal elérjük a végső célt, vagyis összegyűjtsünk minden olyan dolgot, amire a túlélők táborának szüksége van. A különböző eszközöket az általunk megtett kilométerek után nyerhetjük el.