4 különleges jógaóra Budapesten

Írta: ,

A jóga alapvetően a befelé figyelésről szól, és nem az az érdekes benne, hogy hol végezzük – egy teremben, a szabadban vagy a szobánkban. Mégis, vannak olyan különleges jógaélmények Budapesten, melyeket érdemes megtapasztalnod, ha szeretsz nyújtani és vonz az ászanák világa.

Jóga a város felett Kép forrása: insearchofgrace.com

1/4 Jóga a város felett

A rooftop jóga igazából kihagyhatatlan élmény – garantáltan ellazít, ahogyan az ébredező vagy a lenyugvó várost nézed, miközben gyakorlod az ászanákat.

Bori rendszeresen rendez jógaórákat a város felett, ahol nem csak befelé, hanem kifelé is figyelhetsz, hiszen tökéletes kilátás nyílik a különböző tetőteraszokról a nyüzsgő Budapestre.

Nyáron ráadásul sokáig van világos, így akár a naplementét is elkaphatod, ha olyan időpontot választasz.

2/4 Jóga a szabadban

A Margitszigeten igazi kuriózum jógázni – magad is kimehetsz, és csinálhatod egyedül a gyakorlatokat, de a Margitszigeti jóga csoport jógaórája sokkal hangulatosabb.

Az egész azért izgalmasabb, mint egy teremben izzadni, mert itt tényleg érezheted a füvet a lábad alatt, hallhatod a madarak csicsergését, érezheted a friss szellőt – és ha nem öltözöl túl, nyáron még barnulhatsz is (persze csak megfelelő védelem mellett!).

Ráadásul az óra becsületkasszás, így mindenki annyit ad bele, amennyit jónak lát.

Tematikus jóga-estek Kép forrása: robolikesifit.tumblr.com

3/4 Tematikus jóga-estek

A Downdog Jóga Stúdió rendszeresen szervez tematikus jógaórákat – a legutóbbi ilyen YogaNight-on például nem a megszokott, lassú, meditatív dallamokra, hanem Beatles számokra gyakorolták az ászanákat.

Aki nem nagy Beatles-fan, az se csüggedjen – szokott lenni Backstreet Boys és Spice Girls buli is! :) 

A Downdog egyébként gyakran szervez különbözős meditációs kurzusokat, illetve jóga workshopokat is, a nyári jógatáborok pedig maximális kikapcsolódást és feltöltődést ígérnek. 

Ha pedig nagyon beleszeretsz ebbe a sportágba, akár oktatóként is képezheted magad náluk.

Jóga és reggeli a 360 Barban Kép forrása: elle.fr

4/4 Jóga és reggeli a 360 Barban

Ez az igazi pozitív napindítás – a 360 Barban rendszeresen kezdheted a napod egy kis testébresztő jógával és finom reggelivel!

Az Ébredj Budapest felett! összeköti az étkezést, a mozgást és a jó zenét – ráadásul egy olyan csodálatos helyszínen, ahonnan az egész várost belátod!

Az esemény reggel hatkor indul, úgyhogy még az is gond nélkül meglátogathatja, aki 8-9 között jár be dolgozni. Nincs kifogás, indulhat a reggeli mozgás!