4 edzéstipp depresszió ellen

Zabolai Margit
Írta: ,

Itt a hideg, egyre többet esik az eső, és talán te is érzed magadon, hogy a nyári jókedv egyre kopik. Tudjuk, hogy ilyenkor még nehezebb rávenni magad a testmozgásra, de hidd el, hogy megéri!

Amit az elején tisztázni kell Kép forrása: astore.amazon.com

Az orvosi értelemben vett depresszió kezelése mindig szakértői, orvosi, pszichológusi, vagy akár gyógyszeres kezelést igényel. A köznapi értelemben – egyébként pontatlanul – téli depresszióként emlegetett általános levertség, fáradtság vagy átmeneti rosszkedv nem. Ha az előbbivel küzdesz, mindenképpen fordulj szakemberhez, és kövesd az ő javaslatait.

A rendszeres testmozgás azonban mindkét esetben, akár a klinikai kezelést kiegészítve, segíthet, hogy visszanyerd a mindennapi életörömödet.

Fontos a rendszeresség Kép forrása: nike.com

A testmozgásban, sportban az a jó, hogy akár azonnal is segít, hogy jobban érezd magadat a bőrödben – kicsit felpezsdíti a keringésed, felszabadítja a boldogsághormonokat, kellemesen kifáraszt, és így jobbat alszol tőle.

Ahhoz viszont, hogy valóban elkezdje kifejteni a hatását, rendszeresen kell sportolnod, és a legjobb, ha ehhez állandó időpontokat választasz.

Ha tudod, hogy minden kedden és csütörtök este edzeni mész, akkor az olyan ritmust ad a mindennapjaidnak, ami már önmagában is segít, hogy átlendülj a levertségen és céltalanság érzésén.