3 ingyenes alkalmazás a telefonodra, ami segít a fogyásban

Zabolai Margit
Írta: ,

Telefonon nézed az e-maileket, tartod a kapcsolatot a távoli rokonaiddal, és feljegyzed, kivel mikor kell találkoznod.

Akkor miért ne segíthetne a telefonod abban is, hogy gyorsabban formába rázd magad?

Az alábbi ingyenes applikációk nem csak könnyebbé teszik a sportolást, vagy az egészséges étkezést, de akár motiváló első lépést is jelenthetnek az egészségesebb élet felé.


Egy lépéssel közelebb

A MOVE egy ingyenes és egészen egyszerű, de hasznos applikáció, ami automatikusan méri, hogy egy nap hány lépést tettél meg, mennyit futottál illetve bicikliztél, feltéve, hogy végeztél ilyen tevékenységet.

A nap végén egy egyszerű, lineáris ábrán láthatod az aznapi teljesítményedet, így, bár az alkalmazás angol nyelvű, nyelvismeret nélkül is egyszerűen átlátható és használható.

Amellett, hogy az alkalmazás képes felismerni azokat a helyeket, ahová rendszeresen visszatérsz, így például ki tudja számolni, hány lépést teszel meg az otthonodtól a munkahelyedig vezető úton, azt is megmutatja, hogy melyik tevékenységeddel mennyi kalóriát égettél el.

Ha éppen csak most kezdesz tudatosabb életmódra váltani, ez egy hasznos alkalmazás lehet, hiszen segít, hogy egy kicsit más perspektívába helyezd a dolgokat. Jó érzés lesz látni, hogy egy nap milyen sokat mozogtál, vagy éppen észrevenni, hogy mennyire keveset.

A fejlesztők azt tanácsolják, hogy használd az alkalmazást az egészségesebb élet felé vezető első lépcsőfoknak: tűzd ki célul, hogy ma például 10.000 lépést teszel meg. Ha az alkalmazást Battery Save üzemmódra állítod, a telefonod energiáját sem fogja zabálni.

Futás, zombik!

Rendben, elismerem, hogy ez nem egy mindenkinek való alkalmazás, de én például teljesen beleszerettem, és nem véletlen, hogy a BBC, a CNN vagy a Lifehacker is áradozik róla.

Az app sztoriját a regényíró, Naomi Alderman alkotta meg, és tökéletes motivációt jelent azoknak, akik hozzám hasonlóan halálosan unalmasnak találják a kocogást, ellenben imádnak zombifilmeket nézni a kanapén.

A Zombies, Run! letöltése után csak tedd fel a fülhallgatódat, és kezdj menekülni a zombik elől. Az alkalmazás futás közben produkálja a zombihangokat, amelyek egyre közelebb kerülnek, ha lassítani kezdesz. Mindez szerintem önmagában is hihetetlenül vicces, de az alkalmazással különböző feladatokat is teljesítened kell - megmentheted a csapatodat, ha teljesítesz egy bizonyos távot egy bizonyos idő alatt, vagy a kijelölt cél elérésével közelebb kerülhetsz a zombi-apokalipszis okának megfejtéséhez.

A zombi-filmeknek most nagy kultusza van, és igaz, hogy van, aki a falra mászik tőlük, de ez talán a lehető legjobb módja annak, hogy valami jó dolgot hozz ki abból, hogy odáig vagy a járkáló halottas sztorikért.

Még egyszer mondom, ez az alkalmazás nem fog bejönni mindenkinek, de hozzám hasonlóan biztosan lesznek, akiket hosszú idő után a kíváncsiság felkeltésével arra fog ösztökélni, hogy felkeljenek a kanapéról, és futócipőt húzzanak. Az alkalmazás és a sztori angol nyelvű.

Kalóriaszámláló

A My Diet Diary egy angol nyelvű, de egyszerűen átlátható, és egyébként kifejezetten szép dizájnú alkalmazás, ami segít megtalálni az egyensúlyt az étkezés és a testmozgás között.

Az app azokra az alapkövekre koncentrál, amelyek alapvetően meghatározzák a súlyodat: testmozgás, bevitt kalória, elfogyasztott folyadék. Nagy könnyebbség, hogy az ételeknek nem kell minden egyes összetevőjét külön felvinni, a kész ételeket a 150.000-es adatbázisból is kiválaszthatod, az alkalmazás pedig kiszámolja neked, mennyi kalóriát vittél be aznap, mennyit égettél el a különféle testmozgásokkal, így azt is nyomon tudod követni, hogy hogyan haladsz a céljaid felé.

Az alkalmazást személyre szabhatod a saját céljaid, vagy az ideálisnak beállított kalóriaszám beállításával, és emlékeztetőket is állíthatsz be az étkezésekhez vagy a testmozgáshoz.

Ha jól beszélsz angolul, akkor az alkalmazáshoz tartozó hatalmas fórumot is élvezni fogod, ahol gyorsan választ kaphatsz a kérdéseidre, vagy éppen biztatást az életmódváltáshoz az alkalmazás többi felhasználójától.