16 leghatásosabb Pilates gyakorlat labdával, otthon

16 leghatásosabb Pilates gyakorlat labdával, otthon

Címlap / Életmód / Egészség / 16 leghatásosabb Pilates gyakorlat labdával, otthon

Nem csoda a fitneszlabdák népszerűsége, hisz egyedülálló módon dolgoztatják izmainkat. Én magam nem vagyok egy Pilates oktató, egyszerűen a „nagy színes labda” vonzásába kerültem. Szeretném megosztani veletek a számomra leghatásosabb Pilates gyakorlatokat.

Hasizom erősítő

Feküdj le egy torna matracra, majd vedd a lábaid közé a labdát. Csak épp annyira szorítsd, hogy ne essen ki. A lábak mindvégig legyenek kinyújtva. Tedd a kezeidet a tarkódra és húzd fel magad hasizomból de csak annyira, hogy a hasizmok teljesen megfeszüljenek, majd ereszkedj vissza lassan. Végezd a gyakorlatot 3×30-szor.

.

Belső comb erősítő

Ez a gyakorlat a belső combokat és a női izmokat erősíti. Feküdj le a matracra, hajlítsd be a lábakat kb. derékszögben, majd vedd a labdát a lábak közé. Kezdd lassan összenyomni a labdát (nem kell erősen, csak annyira, hogy megfeszüljenek az izmok). Végezd a gyakorlatot 2×30-szor.

Fenék- és combizom feszesítő gyakorlat

Feküdj hassal a matracra, kezeiddel támaszd ki magad, majd fogd meg a labdát a lábaiddal. Emeld fel a labdát, majd lassan engedd vissza. Közben a csípőd maradjon a matrachoz tapadva.

Alsó hasizom fejlesztő

Feküdj háttal a labdára úgy, hogy a felső tested támaszkodjon rá. Az egyik lábaddal támaszkodj a padlóra, a másikat nyújtsd ki a padlóval párhuzamosan és emeld fel a padlóval merőleges irányba, majd lassan engedd vissza a padlóval párhuzamosan. Végezd a gyakorlatot minden lábra 3×30-szor.

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2 3 4

»