15 perc alatti edzések, melyek felérnek egy 1 órás fitnesz edzéssel

Berényi Nóri
Írta: ,

…persze csak, ha jól csinálod. Azok, akik igazán feszített tempóban élik a mindennapjaikat tudják, hogy bizony nem olyan egyszerű azt az egy órás edzést beiktatni a hétköznapokba. Ráadásul a legtöbben ragaszkodnak a hosszú órákig tartó edzéshez, pedig van más út is az álomalak eléréséhez.

Ami fontos! Kép forrása: therack.strikingly.com

Mikor tudjuk, hogy egy-két órás edzéseken veszünk részt, akkor az elején hajlamosak vagyunk tartalékolni az energiánkat, hiszen tudjuk, hogy még messze van a vége.

Ezeknél a 15 perces edzéseknél erre nem lesz időd, vagyis már az elején 110%-al kell indítanod.

A napi rohanásban ez a 15 perc tökéletesen elég lesz ahhoz, hogy formában tartsd magad, persze csak, ha szabályosan és hatékonyan csinálod a gyakorlatokat.

A másik fontos dolog a rendszeresség. Mivel ez esetben az edzés időtartama nem túl hosszú, ezért muszáj a rendszerességgel és a precizitással ellensúlyoznod.

Jó tanács Kép forrása: underarmour.com

A legjobb, ha beosztod a hetedet és eldöntöd, hogy mely napokon kardiózol és mikor erősítesz. Annak nincs értelme, ha még ezt a kevés időt is felosztod kardióra és erősítésre, mert nem lesz hatékony.

Mivel az erősítő gyakorlatok után úgyis kell egy kis időt hagyni a regenerálódásnak, ezért csináld az edzéseket felváltva, így sokkal sikeresebb lesz a program.