10 fitnesz gyakorlat, amelyet otthon is elvégezhetsz

bien.hu
Írta: ,
10 fitnesz gyakorlat, amelyet otthon is elvégezhetsz
A tavasz nagyszerű időszak arra, hogy leadjuk a felesleges kilókat. Számos nagyszerű módja létezik az otthoni edzéseknek, lássuk a 10 legfontosabb gyakorlatot, amelyet mindenki el tud otthon is végezni.
1. Lépcsőzés

Ugyanazokat a mozdulatokat, amelyeket a step-aerobik alatt az edzőteremben végzünk, otthon is elvégezhetjük. Ha otthonodban van egy lépcső, vagy egy ennek kinevezett "dobbantó", kezdj el ezen lépcsőzni fel-le 1 percig, bemelegítés képpen. Ez után fokozatosan nehezítsd a lépcsőzést, minden gyakkorlattípust végezzünk el 10-szer.
- Minden lépcsőre való lépésnél érintsük meg térdünkkel az ellentétes könyökünket.
- Minden lépcsőre való lépésnél egyik lábunkat emeljük oldalra és az ugyanazon az oldalon levő kezünkkel próbáljuk elérni a sarkunkat.
- Lábemelés hátra, először hajlított lábbal majd nyújtott lábbal. 
A lépcsőzéses gyakorlatokat végezzünk 30 percig, ezzel a fajta kardioedzéssel hatásosan le tudunk fogyni, miközben a test alsó részét feszesítjük.

2. Kanapé a popsi izmokért

Edzd a combokat és a popsi izmokat a következő gyakorlattal:
Támaszkodj a kanapé háttámlájára (vagy egyéb ilyen magasságú tárgyra), hajolj előre, támaszd a testsúlyod a kanapéra. Tartsd fel a fejed.

Rúgj hátra a lábaddal úgy, hogy párhuzamos legyen a padlóval, majd húzd vissza úgy, hogy ne tedd le a földre. Ugyanezt a gyakorlatot oldal-lábemeléssel is végezd el.
Végezz legalább 3x15 gyakorlatot minden lábra. Ez után végezd ugyanezt a két gyakorlatot két mozdulatból, vagyis állítsd meg a lábad amikor 45 fokos szöget zár be a másik lábbal, majd nyújtsd ki teljesen, 90 fokosra, majd visszafele is két mozdulatba ereszd vissza a lábakat.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz