Ezekkel a tevékenységekkel tudsz kikapcsolni a legjobban - csillagjegyed szerint

Írta: ,

Bár különbözőek vagyunk, mindenkinek megvannak a maga problémái és gondjai. Vannak, akik a munkahelyükön kerülnek szembe a nehézségekkel és vannak olyanok is, akik a barátaikért aggódnak vagy éppen az anyagi gondok miatt stresszelnek. Egészségünk megőrzése érdekében meg kell találnunk azt a tevékenységet, amellyel legalább egy rövid időre kikapcsolhatjuk az agyunkat és levezethetjük a feszültséget. A meditációt vagy egy extrém sportot kellene kipróbálnod? Olvasd el cikkünket és eláruljuk, milyen stresszűző foglalatosság illik hozzád a csillagjegyed szerint!

1/12 Kos

Ha Kos csillagjegyű vagy, akkor jellemzően soha nem éred be a második hellyel, mindig a legjobbra és a maximumra törekszel.

Türelmetlenség jellemez, izgő-mozgó vagy, képtelen vagy sokáig egy helyben maradni.

Nem szeretsz nemleges választ kapni és felbosszant, ha megvárakoztatnak.

A legjobb, ha egy intenzív mozgásformát választasz és így vezeted le a felgyülemlett feszültséget, de akár választhatod a másik végletet is: a jógát, amely nyugalmat és higgadtságot hoz az életedbe.

 

2/12 Bika

Bika csillagjegyűként az egyik legfontosabb dolog számodra a biztonságérzet. Legyen szó pénzügyekről vagy szerelemről, állandóságra és stabilitásra vágysz.

Ha úgy érzed, ez nincs meg, elkezdesz görcsölni és stresszessé válsz.

Ilyenkor az egyik legjobb megoldás, ha bekapcsolod a rádiót vagy egyszerűen csak zenét hallgatsz, kedvenc dalaid garantáltan megnyugtatnak majd.

Emellett jót tehet neked egy masszázs, de feszültség-levezető tevékenységként a főzést is kipróbálhatod.

Ikrek

3/12 Ikrek

Ikrek csillagjegyűként folyamatosan pörögsz, szinte egy percre sem tudsz megállni.

A naptárad mindig be van telve, ha van egy kis szabadidőd, azt rendre megtöltöd programokkal, ilyenkor szívesen vagy a barátaiddal.

Állandóan mozgásban vagy, amit nem is bánsz, hiszen nem szeretsz unatkozni, viszont néha úgy érzed, túl sok egyszerre a feladatod és ez stresszessé, feszültté tesz.

Érdemes lenne meditálnod és légzőgyakorlatokat végezned, emellett légy többet a természetben, sétálj sokat és nézz naplementéket.

Rák

4/12 Rák

Rák csillagjegyűként a legtöbb stresszt az okozza, hogy másokért aggódsz.

Szívügyednek tartod, hogy gondoskodj másokról és segíts nekik, szereted az ismerőseidet tanítgatni, bölcsességekkel látod el őket, ez a szerep azonban hatalmas felelősség.

Élvezed azt az időt, amit a családoddal, barátaiddal tölthetsz, szívesen beszélgetsz velük egy közös ebéd mellett. Arra azonban jobban kellene ügyelned, hogy magaddal is foglalkozz.

Mások problémáit magadra venni nagyon stresszes tevékenység. Szakíts időt magadra, sétálj vagy menj el úszni - a lényeg, hogy időről időre tarts néha egy kis szünetet.

Oroszlán

5/12 Oroszlán

Oroszlán csillagjegyűként rendre magabiztosan viselkedsz, szereted, ha a reflektorfényben lehetsz. Szívesen mutatod meg másoknak páratlan tehetségedet, vágysz mások elismerésére és figyelmére.

Problémáidat és őszinte érzéseidet gyakran rejtegeted. Kívülről úgy tűnhet, minden rendben, belül mégis hatalmas feszültség munkálkodik benned.

Sokat törődsz másokkal, szereted a gondjukat viselni. A legjobb módszer arra, hogy levezesd a feszültséget, ha elmész bulizni, táncolni, énekelsz vagy megnézel egy jó színházi előadást.

Szűz

6/12 Szűz

Igazi elemző típus vagy, ha Szűz a csillagjegyed. Folyton a saját fejed után mész, makacs vagy és gyakran túl kritikus vagy önmagaddal szemben.

Állandóan a maximumra törekszel és soha nem lehet más a cél számodra, mint a tökéletesség.

Logikus gondolkodás jellemez, és pont emiatt tele vagy kétségekkel. Stressz-levezetésként olyan tevékenységre van szükséged, amellyel kikapcsolhatod a gondolataidat és - ha ideiglenesen is – kiürítheted az elmédet.

Meditálj, jógázz, kertészkedj, vegyél egy forró fürdőt vagy ülj be valahova a barátaiddal egy csendes beszélgetésre.

Mérleg

7/12 Mérleg

Mérleg csillagjegyűként szinte kötelességednek érzed, hogy segíts másokon. Mindenkihez kedves vagy, amit azonban sokan kihasználnak és folyton hozzád fordulnak.

Ez egy idő után nagyon megterhelő, bármennyire is jószándékú vagy, csak magadnak teszel rosszat ezzel.

A legfontosabb, hogy harmóniát és egyensúlyt teremts az életedben és ha ez megvan, ne engedd, hogy bármi kizökkentsen.

Neked való sportág lehet a fallabda és a pilates, de emellett érdemes múzeumokat látogatnod, az otthonodat dekorálnod vagy csak kirakatokat nézegetned.

Skorpió Kép forrása: Milkos/depositphotos.com

8/12 Skorpió

Skorpióként igazi szenvedélyes és örökmozgó személyiség vagy. Ha eszedbe jut egy ötlet, addig nem nyugszol, míg azt meg nem valósítod.

Gyakran szinte megszállottság jellemez, szeretsz vizsgálódni, nyomozni. Érdemes lenne gyakrabban kikapcsolnod és lazítanod.

Próbáld ki a masszázst, segíteni fog! Nem feltétlenül egész testes masszírozásra kell gondolnod, gyakran egy kéz vagy fejmasszázs is segíthet, amit akár te magad is elvégezhetsz.

Emellett tölts több időt a pároddal, próbáljatok ki izgalmas dolgokat, menjetek el érdekes programokra és vigyetek egy kis izgalmat a szexuális életetekbe.

Nyilas

9/12 Nyilas

Nyilas csillagjegyűként igazi álmodozó alkat vagy. Nem szeretsz unatkozni, folyton programokat szervezel magadnak és a barátaidnak, közben pedig nem veszed észre, hogy ez kimerültséghez vezet.

Túl sok felelősséget vállalsz és a kelleténél több feladatot és problémát veszel a nyakadba.

Nagylelkű típus vagy és fontosak számodra a barátaid, de nem lenne szabad az összes tartalék pénzedet rájuk költened.

A természetjárást neked találták ki, menj ki a szabadba, sétálj egy nagyot és egy ideig verd ki a fejedből a problémákat.

Bak

10/12 Bak

Ha Bak csillagjegyű vagy, akkor nem is lehetne megfelelőbb jelzőt találni a személyiségedre, mint az, hogy munkamániás.

Hatalmas felelősséget vállalsz, ez tart mozgásban, emiatt pörögsz mindig, ez azonban hosszú távon nem tesz jót neked.

Vágysz arra, hogy fentebb juss a ranglétrán, ezért mindent megteszel, precízen dolgozol és maximalista vagy.

Mindig nagyon hosszú a teendőid listája, emiatt nagyon stresszes életet élsz. Érdemes lenne többet lazítanod, az extrém sportokat pont neked találták ki. Menj el a hegyekbe túrázni, hegyet mászni vagy síelni, garantáltan kikapcsol majd.

Vízöntő Kép forrása: ilona75/depositphotos.com

11/12 Vízöntő

Ha Vízöntő vagy, akkor számodra igazán nagy kihívást jelent, hogy teljesen kikapcsolj és legalább rövid időre kiűzd a fejedből a gondolatokat.

Igazán kreatív vagy, tele vagy folyton ötletekkel, mindig agyalsz valamin. Minden problémát egyszerre akarsz megoldani, szinte soha nem lazítasz.

Bár első hallásra bizonyára ijesztően hangzik számodra, az lenne a legjobb megoldás, ha néha beiktatnál olyan napokat, amikor kikapcsolod a telefonodat és az emailjeidet sem ellenőrzöd.

Érdemes lenne meditálnod és jógáznod, hogy így vezesd le a feszültséget.

Halak

12/12 Halak

Sokan azt gondolnák, hogy a Halak igazi hidegvérűek és soha nem stresszelnek, de tévednek! Ha Te is ilyen csillagjegyű vagy, bár nem mutatod mások felé, belül igenis hatalmas feszültség emészt.

Nem hagyod, hogy mások mondják meg, mit csinálj, mindig a saját fejed után mész. Igen kreatív és álmodozó vagy.

Ha eddig még nem tetted, érdemes lenne kipróbálnod valamilyen művészeti ágat, elkezdhetnél festeni vagy rajzolni, de remek stressz-levezető lehet számodra az is, ha csupán énekelsz.

Emellett kipróbálhatod a jógát és a meditációt is, a lényeg, hogy megtaláld azt a tevékenységet, amikor valóban ki tudod kapcsolni az agyadat.