Neked is vannak visszatérő álmaid? Ez lehet a jelentésük

Boros Mariann
Írta: ,

Gyakran álmodod ugyanazt, és nem tudod rá a magyarázatot? Az álmokkal kapcsolatban sok nézet él évszázadok óta, mindig is foglalkoztatta az embereket – néhány visszatérő képnek például az alábbi jelentéseket tulajdonítják.

Miért álmodunk?

Az álmoknak, és magának az álmodásnak többféle megközelítése is létezik – a materiálisabb magyarázatok szerint éjjel, alvás közben a napi eseményeket dolgozzuk fel, olyan dolgokról álmodunk, amelyek egyébként is foglalkoztatnak bennünket.

A pszichológia a tudatalattihoz köti az álmodás folyamatát, míg spirituális oldalról közelítve mindig valamilyen üzenetet közvetítenek az álmok, amelyek akár a jövőnkre is hatással lehetnek.

Megmagyarázhatatlan összefüggések

A különböző vizsgálatok és kutatások szerint egy éjszaka során többször is álmodunk, ám általában ezeknek csak töredékére emlékszünk másnap – gyakran épp arra, amit közvetlenül ébredés előtt álmodtunk. Az is nagyon érdekes jelenség, amikor a nap folyamán egy bizonyos dolog, történés hatására ugrik be hirtelen egy álomkép az előző éjszakáról.

Neked is vannak visszatérő álmaid? Ez lehet a jelentésükKép forrása: bruniewska/depositphotos.com

Az sem ritka jelenség, hogy álmodsz valakivel, akit már régen láttál, aztán másnap véletlenül találkozol vele. Ezeknek a különös, álombéli és fizikai találkozásoknak az összefüggéseire nem létezik általánosan elfogadott magyarázat, csupán találgatások vannak.

Álmoskönyv

Az álmok megfejtése, az álmokban felbukkanó különböző tárgyakhoz, emberekhez való jelentéskapcsolás régóta foglalkoztatja a tudományt és a közvéleményt egyaránt. Hazánkban a legismertebb álmoskönyv Krúdy Gyula író nevéhez fűződik, aki az ezotériában, jóslásban, „kuruzslásban” jártas nagyanyja álomfejtéseit dolgozta fel művében, amely ma is nagy népszerűségnek örvend.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba