Vigyázz, mit mondasz! A szavak teremtő ereje hatalmas

Esztergály Lilla
Írta: ,

A szavak jelen vannak mindenhol. Körülvesznek minket, mert amint megneveztünk valamit, meg is teremtettük. Már a gondolatainknak is teremtő ereje van, de ha ki is mondjuk őket, akkor pláne valósággá válnak. Belegondoltál már abba, mekkora ereje van szavaidnak? Ugyanolyan erősen képesek építeni, mint rombolni. Használd őket tudatosan!

Egyes felfogások szerint minden élőlénynek és élettelen dolognak megvan a maga rezgése, ez alól pedig a szavak sem képeznek kivételt. Olyannyira nem, hogy a gondolatnak, amely szavak segítségével fogalmazódik meg benned, végső soron energiát adsz. Ez lényegében a manapság sokat hangoztatott vonzás törvényét aktiválja: amit gondolsz, amit kimondasz, azt teremted meg. A pozitív gondolatok, pozitív szavak bevonzzák a jót, a negatívak viszont a rosszat.

Vigyázz, mert ugyan már gondolati síkon is létrejön a teremtés, azzal, hogy kimondod, végérvényesen és hangsúlyosan valósággá váltod, nagyobb löketet adva annak a bizonyos energiának – hiszen nem csak úgy ”zabolázatlanul” futott végig az elméden, hanem akarattal ki is mondtad. Egyáltalán nem mindegy tehát, mit gondolsz, az pedig főként nem, mit mondasz ki!

Készítsd fel az elméd! Kép forrása: juxtapoz.com

Mivel a kimondott szavak ereje elképesztő, tanulj meg tudatosan kommunikálni! Ezt megalapozandó segítségedre lehetnek egyrészt a különböző meditációs technikák, a jógával pedig megtanulhatod már az elmédben tisztítani, nemesíteni, megregulázni gondolataidat: megszabadulni a szükségtelentől, ami nem a fejlődésedet szolgálja, a helyét pedig megtölteni azzal, amire valóban szükséged van.

Másrészt ne feledd, az önbecsülésed is nagyban függ attól, miként gondolkodsz és hogyan beszélsz magadról, úgyhogy legyen egészséges önszereteted! Beszélj magadról és másokról is szeretettel, ehhez viszont elengedhetetlen kerülni az olyan embereket és szituációkat, amelyek nem ezt az irányt erősítik. Vedd körbe magad olyanokkal, mint te magad, vagy ha még nem tartasz egészen ott, ahol szeretnél, olyanokkal, akik sarkallni tudnak célod elérésére.