Milyen a vérmérsékleted? Az asztrológiai elemed sokat elárul rólad

Írta: ,

A négy alapvető elemet mindenki ismeri: a víz, a tűz, a föld és a levegő megannyi film, remekmű inspiráló alapját képezi. De nem csupán a művészet világában ismeretesek ezek az elemek, hiszen sok eredettörténet, vallás alapoz arra, hogy ennek a négy elemnek a pontos keveredése kellett ahhoz, hogy létrejöjjön a ma ismert világunk. Az ezotériából sem hiányozhatnak az alapelemek, minden egyes csillagjegy kötődik valamelyikhez. De mit kell tudnod róluk?
A horoszkópokat illetően az elemek azért felelősek, hogy megmutassák, milyen alapvető vonásai vannak az embereknek. Minden jegy besorolható egy-egy elemhez, és való igaz, hogy ezek az elemek számottevő hatást gyakorolnak a csillagjegyekre.

A tűz elem Kép forrása: asjack/depositphotos.com

1/5 A tűz elem

A tüzes jegyek közé sorolhatóak az oroszlánok, a kosok és a nyilasok. Ők jellemző módon szenvedélyesek, erőteljesek, könnyen lángra lobbannak, lelkesednek. Nagyon jól megállják a helyüket egyedül, jelentős a kezdeményező képességük, miközben kitartóak, töretlenül harcolnak a céljaikért.

Alapvetően optimisták, kedvesek, talpraesettek, remek vezetők válhatnak belőlük, hiszen az emberek felnéznek rájuk. Hibájuk, hogy amilyen gyorsan fellángolnak egy-egy cél érdekében, olyan gyorsan lankad a lelkesedésük, tehát nem igazán előnyük a kitartó munka, és a monoton feladatvégzés.

A föld elem Kép forrása: forewer/depositphotos.com

2/5 A föld elem

A föld jegyek közé sorolhatjuk a bikákat, a szüzeket és a bakokat. Jellemző rájuk, hogy kicsit lassúak, amit kitartásukkal kiválóan kompenzálnak.

Enyhén földhöz ragadtak, ami igaz nézeteikre, hozzáállásukra egyaránt, pl. nagyon tisztelik a hagyományokat, a családot, a hétköznapi szokásokat.

Csodálatos munkaerők, ugyanis nagyon stabilan oda tudják tenni magukat minden egyes nap, és kiszámíthatóan, megbízhatóan dolgoznak. Általában véve kifejezetten jól átlátják a dolgokat, pl. az anyagiakat, a karriert illetően, azonban sokkal kevésbé mernek kockáztatni, mint a tűz jegyűek.

3/5 A levegő elem

A levegő jegyek közé sorolhatjuk az ikreket, a mérlegeket és a vízöntőket. E jegyekre teljesen egyértelműen jellemző az, ami a levegőre: könnyedek, mozgékonyak, imádják a szabadságot, a kötetlenséget. Figyelmük jellemző módon szerteágazó, de igazán semmiben sem tudnak elmélyedni. Pontosan azért, mert nem szeretnének semmiről lemaradni.

Nagyon jól kommunikálnak, könnyen teremtenek kapcsolatot másokkal, igazi társasági emberek. Míg a föld jegyűek nem csak szeretik, hanem igénylik is a stabilitást, addig a levegő eleműek gyűlölik, ha minden napjuk ugyanolyan, látványosan szenvednek, ha szabályok közé próbálják szorítani őket.

4/5 A víz elem

A víz jegyek közé sorolhatóak a rákok, a halak és a skorpiók. Az ebbe a csoportba tartozó emberek nagyon érzelmesek, ami jó és rossz értelemben egyaránt érthető.

Pozitív tulajdonságaik között említhető, hogy érzékenyen reagálnak a környezetükre, kiválóan foglalkoznak embertársaikkal, megérzéseiket pedig tökéletesen tudják kamatoztatni.

Hátrányukra válik, hogy a hangulatuk óhatatlanul rátelepszik a mindennapjaikra, és így nem csak kedves, törődő emberek lehetnek, hanem agresszívvá, támadóvá és akár kegyetlenné is válhatnak.

Vérmérsékletek rendszerezése Kép forrása: nejron/depositphotos.com

5/5 Vérmérsékletek rendszerezése

A négy elem nem csak az ezotériában hódít, ugyanis népszerű személyiségi teszt a pszichológiából ismert vérmérséklet elemzés. A vérmérsékleteket – akár csak az asztrológiai elemeket – négy fő csoportba sorolták. A flegmatikusba, a szangvinikusba, a kolerikusba és a melankolikusba. Az elemek párosítását illetően a tűz jegyűek kolerikusak, a víz jegyűek flegmatikusak, a föld jegyűek melankolikusak, míg a levegő jegyűek szangvinikusak.

Érdekes eredménye lehet, ha kitöltesz egy ilyen tesztet, ugyanis sokan pontosan azt a kategóriát kapják, ahova egyébként csillagjegyük alapján is tartoznak – ez nyilván nem véletlen. Természetesen nem 100%, hogy te is az adott csoportba kerülsz, hiszen sokat számít az egyéni neveltetésed, illetve az aszcendensed is, ami erősen hatással van a személyiségedre. Ha az aszcendensed más alapelemű, mint a horoszkópod, akkor nagyobb eséllyel lesz a vérmérséklet teszted eredménye is eltérő.