Milyen a vérmérsékleted? Az asztrológiai elemed sokat elárul rólad

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A négy alapvető elemet mindenki ismeri: a víz, a tűz, a föld és a levegő megannyi film, remekmű inspiráló alapját képezi. De nem csupán a művészet világában ismeretesek ezek az elemek, hiszen sok eredettörténet, vallás alapoz arra, hogy ennek a négy elemnek a pontos keveredése kellett ahhoz, hogy létrejöjjön a ma ismert világunk. Az ezotériából sem hiányozhatnak az alapelemek, minden egyes csillagjegy kötődik valamelyikhez. De mit kell tudnod róluk?
A horoszkópokat illetően az elemek azért felelősek, hogy megmutassák, milyen alapvető vonásai vannak az embereknek. Minden jegy besorolható egy-egy elemhez, és való igaz, hogy ezek az elemek számottevő hatást gyakorolnak a csillagjegyekre.

A tűz elem Kép forrása: asjack/depositphotos.com

A tüzes jegyek közé sorolhatóak az oroszlánok, a kosok és a nyilasok. Ők jellemző módon szenvedélyesek, erőteljesek, könnyen lángra lobbannak, lelkesednek. Nagyon jól megállják a helyüket egyedül, jelentős a kezdeményező képességük, miközben kitartóak, töretlenül harcolnak a céljaikért.

Alapvetően optimisták, kedvesek, talpraesettek, remek vezetők válhatnak belőlük, hiszen az emberek felnéznek rájuk. Hibájuk, hogy amilyen gyorsan fellángolnak egy-egy cél érdekében, olyan gyorsan lankad a lelkesedésük, tehát nem igazán előnyük a kitartó munka, és a monoton feladatvégzés.

A föld elem Kép forrása: forewer/depositphotos.com

A föld jegyek közé sorolhatjuk a bikákat, a szüzeket és a bakokat. Jellemző rájuk, hogy kicsit lassúak, amit kitartásukkal kiválóan kompenzálnak.

Enyhén földhöz ragadtak, ami igaz nézeteikre, hozzáállásukra egyaránt, pl. nagyon tisztelik a hagyományokat, a családot, a hétköznapi szokásokat.

Csodálatos munkaerők, ugyanis nagyon stabilan oda tudják tenni magukat minden egyes nap, és kiszámíthatóan, megbízhatóan dolgoznak. Általában véve kifejezetten jól átlátják a dolgokat, pl. az anyagiakat, a karriert illetően, azonban sokkal kevésbé mernek kockáztatni, mint a tűz jegyűek.