Vajon milyen anya leszel? Horoszkópod elárulja néhány jellegzetes tulajdonságodat!

Írta: ,

Természetesen messze nem csak a horoszkópod az, ami befolyásolja, milyen édesanya leszel. Azonban a csillagjegyed óhatatlanul ad neked néhány olyan vonást, ami alól nem tudsz kibújni – ez pedig hatással van arra, hogyan bánsz majd a gyermekeiddel. Lássuk, mire számíthatnak tőled!

1/12 Kos

Egyenesen rajongasz a gyermekedért, nagyon imádod, sokra tartod, és ez így is van jól.Azonban ez a rajongás csak akkor teljesedik ki igazán, ha saját magadat látod benne – és ez messze nem a külsejére, sokkal inkább a belső tulajdonságaira vonatkozik.

A kosok makacsak, kitartóak és rátermettek, minden helyzetben feltalálják magukat, és ezt ugyancsak elvárják a gyermeküktől. Időnként észre sem veszed, de magasra teszed a mércét, amivel – önszántadon kívül – terhet teszel utódaid vállára.

Bár következetesen és sikerre próbálod nevelni, nem szabad elfelejtened, hogy a gyermekkornak legfőbb célja az, hogy egyszerűen csak gyerekek lehessünk.

2/12 Rák

Számodra teljesen magától értetődő, hogy egyszer anya leszel, ezért amikor bekövetkezik, és végre betöltheted ezt a fontos szerepet, hatalmas boldogság tölt el. Nagyon gondos, törődő és odaadó anya vagy, számodra a gyerek marad az első helyen onnantól kezdve, hogy megérkezik.

Mindenki olyan szerető anyára vágyik, mint amilyen te vagy, így ezen a téren nem sok aggódnivalód akad. Arra törekszel, hogy érzelmi stabilitást adj a gyermekednek, és megpróbálod a lehető legnagyobb harmóniában felnevelni.

Nagyon távol áll tőled a szigor és a fegyelmezés, de ezekre az eszközökre a legtöbb esetben nincs is szükséged.

3/12 Oroszlán

Mivel te az életed legtöbb elemére kifejezetten büszke vagy, nyilván a gyermeked sem jelenthet ez alól kivételt. Úgy, ahogy van, el vagy ájulva tőle: imádod kívül és belül egyaránt, ami nagyon fontos az ő számára is.

Egyetlen dologra kell igazán figyelned, ha jó anya akarsz lenni: hajlamos vagy arra, hogy saját akaratodat, céljaidat erőltesd rá a gyermekedre. Nem szabad elfelejtened, ő nem a te kicsinyített másod, hanem egy külön entitás, egyedi célokkal.

Bátorításban, támogatásban nagyon jó vagy, most már csak arra ügyelj, hogy a saját kis tervei megvalósításában segédkezz.

4/12 Bika

A bika érzelmes lélek, ennélfogva egyértelmű, hogy gyermekeidhez te is szeretettel, odaadással fordulsz.

Egyik komolyabb hibád, hogy a szereteted hajlamos birtoklóvá, kisajátítóvá válni, így fenntartásokkal kezelsz mindent és mindenkit, aki a gyermeked közelébe kerül.

A másik problémás tulajdonságod, hogy nagyon makacs tudsz lenni, és „csak azért is” alapon ragaszkodsz a véleményedhez, márpedig ez a rugalmatlanság nem igazán előnyös a gyereknevelés során.

Kedveled a stabilitást és a rendszert, ami remek határokat biztosít csemetéidnek. Nem kell attól tartanod, hogy haverként tekintenek rád, minden bizonnyal tisztelni fognak és elismerik teljesítményedet, azt, amit már letettél az asztalra.

5/12 Ikrek

Nagyon pörgős életet élsz, egyenesen rajongasz a változatosságért, ezért aztán te garantáltan nem leszel otthonülős anyuka. Megpróbálsz mindent ugyanúgy csinálni, mint korábban, és bár ez nem kivitelezhető, gyermeked számára is az állandó jövés-menés lesz természetes, hiszen ebben nő fel.

Gyakran lazán veszed az anya-gyermeke kapcsolatot, szeretnéd, ha barátok lennétek, ám ez nem minden esetben előnyös. Természetesen kell, hogy jóban legyetek, de neki nem szabad elfelejtenie, hogy az anyja vagy, neked pedig, hogy ő a gyermeked.

A fiatalos lendületedért imádni fognak, ez garantált, de néha szükségük lenne arra, hogy őszintén figyelj rájuk, és a megingathatatlan hátteret biztosítsd.

6/12 Mérleg

Mindig mindenben az egyensúlyra, harmóniára törekszel, ezért ez alól a gyereknevelés sem lehet kivétel. Ragaszkodsz ahhoz, hogy a dolgok rendben menjenek, a cél érdekében pedig minden lehetséges eszközt bevetsz.

Számodra a gyereknevelés nem egy kifejezett nehézség, vagy teher: mivel a kezdetektől teljesen egyértelműnek veszed a családot, neked leginkább örömforrás, kedvtelés a csemeték gondozása.

Hibázni leginkább ott tudsz, hogy mindenáron ragaszkodsz az általad kötelezőnek gondolt egyensúlyhoz, már pedig ez sokszor felborul ott, ahol lurkók vannak. Illetve, ha túlzásba esel a jövés-menéssel, amit ugyancsak imádsz, akkor hajlamos lehetsz túlságosan lecsökkenteni a gyerekekkel eltöltött időt.

7/12 Skorpió

Nem csak ragaszkodó, hanem nagyon büszke is vagy, ha a gyermekeidről van szó. Teljesen körülöttük forog az életed, olyannyira, hogy még féltékennyé is válhatsz, ha a csemetéd mással is jó viszonyt ápol. Számodra a tökéletes nem elég jó, akkor sem, ha rólad, de akkor sem, ha a gyerekedről van szó.

Mindent megteszel azért, hogy nagy dolgokra legyen képes, tehát az összes ideális körülményt biztosítod számára. Ez kiváló lehetőség, csupán az a gond, hogy nem biztos, a gyermeked is erre vágyik.

Ha ez világossá válik számodra, nem leplezed a csalódottságodat, amitől persze ő is elkenődik, és ez a későbbiekben komoly konfliktusokat generálhat köztetek. Érdemes tehát figyelned rá, hogy ne a saját akaratodat próbáld rá erőltetni, és hagyd, hogy a saját életét ő maga alakítsa.

8/12 Nyilas

Nyilasként szereted mindenből a legjobbat kihozni, ezért aztán előfordulhat, hogy irreálisan nagy elvárásokat támasztasz a gyermeked elé is. Mindig arra bátorítod, hogy merjen nagyot álmodni, még nagyobbat tenni, hogy ne akadályozzák a vélt, vagy valós korlátok.

Pozitív hozzáállásodat is megpróbálod ráragasztani, arra neveled, hogy sose hagyjon alább a lelkesedése.

Az anyaságot nem kötelességnek, főleg nem nehézségnek éled meg, számodra kifejezetten öröm minden apróság, amivel a csemetéd előrukkol – bár az érzékeny oldalad ritkán engedi, hogy ezt a boldogságot mások számára is láttasd.

 

Szűz Kép forrása: barefootblonde.com

9/12 Szűz

Nem vagy az a kifejezetten érzelgős és érzelmes alkat, ez a gyereknevelés során sincs másként esetedben. Te másoknál jóval valószínűbben vallasz hagyományos nézeteket, tehát első helyre a kötelességeket, a szigort helyezed, csak utána jöhet a szeretgetés, amit ki kell érdemelni.

Talán pont racionális gondolkodásod miatt vagy hajlamos rá, hogy túl sokat aggodalmaskodj, analizálj, pedig az egyik legrosszabb dolog, ha kiszámíthatóvá, megmagyarázhatóvá próbálsz tenni egy olyan bonyolult entitást, mint a gyermeked. Sokat segít, ha kicsit lazítasz a szabályaidon, merev elvárásaidon – ettől nem lesznek rosszabbak a gyermekeid, sőt!

10/12 Bak

A bakoknak rendszerint nem jut egyszerű és könnyed gyermekkor, részben éppen ezért válnak felnőttként olyan makaccsá, eltökéltté és kitartóvá.

Gyermekeddel szemben benned is két éned harcol: egyik feled mindent meg akar neki adni, elhalmozni szeretettel, ajándékokkal, hogy sose kelljen átélnie azt, amit neked. Másik feled azonban szigorú és határozott, hiszen jóravaló, dolgos gyermeket akarsz nevelni.

Amennyiben úgy érzed, inkább utóbbi éned kerül előtérbe, próbálj kicsit könnyedebb, lazább lenni, mert a merev magatartás az egyik legrosszabb dolog, amit egy szülő tanúsíthat.

Vízöntő Kép forrása: barefootblonde.com

11/12 Vízöntő

Nagyon bohókás szülő tudsz lenni, imádsz játszani, új dolgokat kipróbálni a gyermekeddel, igyekszed számára megmutatni az élet napos oldalát. Ez egészen addig tökéletesen működik, amíg „rá nem unsz” a szülőségre, tehát eleged nem lesz a kötelezőkből, mint ahogy az gyakran megesik veled az életedben.

Ekkor hajlamos lehetsz rá, hogy lazán vedd a nevelést, vagy éppen a következetességet, aminek hatására előfordulhat, hogy a gyermeked sokkal inkább haverként, semmint szülőként tekint rád.

Ez addig jó, amíg nem várnak rátok nehézségek, de idővel mindenkinél eljön az a szint, amikor sokkal szerencsésebb, ha a szülői szigor gátat szab az őrültségnek.

12/12 Halak

Mindig őszinte figyelemmel és szeretettel fordulsz a gyermeked felé, teljes áhítattal tudod lesni minden mozdulatát, gondolatát. Gyakorlatilag 100%-ban ráhangolódsz, mindig nagyon ügyelsz rá, hogy érzelmileg is egy húron pendüljetek.

Ez meg is teremteni a tökéletes összhangot köztetek, ami hatalmas előny a hétköznapok, és úgy általában az élet folyamán.

Egyetlen hibád, hogy a szereteted miatt nehezen látod racionálisan a dolgokat, ami nem kizárólag, és nem minden esetben jó a gyereknevelés során (sem). Persze első a szeretet, de néha a szülő az, akinek igenis hideg fejjel, a tényekre támaszkodva kell döntenie.