Vajon van élet a halál után? Lélek, túlvilág és a halál pillanata

Kovács Andrea
Írta: , Frissítve:
Vajon van élet a halál után? Lélek, túlvilág és a halál pillanata

Kép forrása: unsplash

Egyes népcsoportok egész életükben készülnek a halálra, és inkább boldogsággal gondolnak rá... nem úgy, mint a mi kultúránk. Ezek a népek életüket is sokkal boldogabban élik, hiszen nem félnek a haláltól. A halálfélelem a világon szinte mindenhol sérülékennyé, manipulálhatóvá teszi az embert. Hiszen a banki adósság öröklődik; a halogatott, meg nem élt vágyak, örömök, az itt maradtak utáni aggodalom szinte lelki rokkanttá teszik az embert. Jól van ez így? Van remény, élet a halál után?

Egy érdekes elmélet Kép forrása: Wikipédia

Mások úgy gondolják, hogy az embernek azért kell meghalnia, mert hisz a halál fogalmában. Eszerint az elmélet szerint a halál csak illúzió

Ez némi egyezést mutat Ádám és Éva történetével, hiszen abban a percben lettek halandók, amikor megismerkedtek azzal a fogalommal, hogy halál. Tehát, amíg nem tudták, hogy mi az elmúlás, nem tudták, hogy van egy ilyen opció is. 

 
Boldogan éltek, hiszen az élet, a lét biztonsága volt a természetes számukra. Azóta viszont – úgy véljük – a halál az egyetlen biztos pont az ember életében.
Nyugalomban, egyensúlyban Kép forrása: unsplash
Tény, hogy az, aki szeret élni, annak a lelke nyugalomban, egyensúlyban van, vagy az a beteg, aki valóban akar élni, életben is marad.
 
Nem csak azért, mert mindent megtesz gyógyulása érdekében, hanem mert van benne valami plusz, ami életben tartja: a lélek és annak ereje. Ilyen Hawking is.
 
Saját megfigyeléseim alapján, akinek élettel teli a szeme – úgy szoktam mondani, hogy van benne szikra – abban van elég életerő a léthez. A haldoklás akkor kezdődik, amikor ez a szikra, az „élet szikrája” kihuny a tekintetből. 
 
Ez pedig évekig is elhúzódhat. Tehát nem mindegy, milyen gondolatok járnak a fejünkben.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra