Különleges képeket látsz éjszaka? Útmutató a spirituális álmok megfejtéséhez

Marity Mira
Írta: ,

A spirituális álmok időről időre emlékeztetnek arra, hogy a lélek és a psziché olyan rétegeket képes feltárni álmodás közben, amelyek messze túlmutatnak az ébrenlét korlátozott szféráján. Néha az álmok félreérthetetlen tisztasággal beszélnek, és lelki jelentéseik azonnal átláthatóak – legtöbbször azonban szimbólumok és metaforák, illetve sokféle fantáziadús forgatókönyv finom nyelvén fejezik ki magukat.

Ezeket az álmokat nehezebb megérteni.

Ám ez is egy járható útja annak, hogy az ébredő egó kiterjessze a perspektíváját, és az intenzívebb, többértelmű álom során nekilásson az elméjében lejátszódó új, spirituális információ feldolgozásához.

Ha olyan álmod van, amit lelkileg jelentősnek érzel, és kíváncsi vagy arra, hogy mit jelent, a következő négy szempont alapján próbáld meg elemezni.

Mi az a hely, karakter vagy pillanat, amelynek a legnagyobb energiája és intenzitása van?

Ennek az elemnek a középpontba állítása fontos, mert az álmodó fantáziád valami különlegeset és dinamikusat hozott létre ezzel kapcsolatban, ami relevanciával bír a tudatalatti állapotodban is.

Hívd meg ezt a rendkívüli álomelemet a tudatosságba, hagyd, hogy összefüggéseket mutasson és rávezessen a lényegre az ébrenlét állapotában is.

Ha például repülsz álmodban, akkor az azt is jelentheti, hogy magad mögött akarsz hagyni egy aktuális és releváns problémát, pedig ahelyett, hogy elmenekülnél – vagyis elrepülnél – előle, szembe kell nézned vele és meg kell oldanod.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!