Kinéztél magadnak egy Mérleg férfit? 10 pontos útmutató a Mérleg szerelméhez

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Cikksorozatunkban sorra vesszük, milyen az élet az egyes zodiákusok mellett – vajon hogyan lehet közel férkőzni hozzájuk? Milyenek, amikor ismerkedni próbálnak? Mit tartogatnak egy komoly kapcsolatban? Természetesen nem csupán a csillagjegyünk befolyásolja a szerelmi életünket, de a születési képletben a napjegyünknek is fontos szerepe van. Lássuk, a Mérlegek szívéhez milyen út vezet!

Ilyen az ismerkedésben

A Mérlegek igazi hősszerelemesek az ismerkedést illetően. Egyértelműen közelednek a választottjukhoz, ugyanis szeretik megadni a módját a flörtölésnek. Romantikusak, finomak és mivel a harmonikus, tökéletes szerelemre törekszenek, fontosnak tartják, hogy az első pillanattól fogva meglegyen a vágyott összhang.

Nem a tettek embere

Szeret egészen biztosra menni, és sokkal inkább a szavakkal bánik jól, nem feltétlenül a tettekben jeleskedik.

Talán éppen a sérülésektől tartva nem meri felvállalni az érzelmeit, legalábbis sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy megnyíljon, és őszintén nyilatkozzon arról, mit is érez valójában.

Ez egyébként később is gondokat okozhat, mert a Mérlegek hajlamosak arra, hogy áradozzanak a megoldásokról, a lehetőségekről, de csak nagyon ritkán ragadják meg az alkalmakat – akár munkáról, akár párkapcsolatról van szó.

Egyenrangúság mindenekelőtt

Ebbe a párkapcsolatuk is beletartozik. Persze ők is szeretik a klasszikus férfi és női szerepek érvényesülését, azonban tényleg fontos számukra, hogy mindenkinek egyforma mennyiségű feladat és pihenés jusson.

Utálja a vitákat

Ha nem szeretsz veszekedni, akkor jó helyen jársz, a Mérlegek ugyanis egyenesen gyűlölik a vitákat. Életük minden területén az elfogadásra, a problémák elsimítására törekszenek, és mindenekelőtt kommunikációval igyekeznek megoldani a felmerülő nehézségeket.

Könnyen megsértődik

Érzékeny lelkű, ami részben nagyon csábító és vonzó, részben viszont sok nehézséget rejt magában. Az átlagosnál könnyebben megsértődik, esetében különösen figyelned kell arra, hogy diplomatikusan fogalmazz. Nem szereti azt sem, ha másokkal vagy kevésbé gyengéd, mert az igazságérzete nagyon fejlett. Ez sajnos azonnali kiábrándulással is járhat.