Kinéztél magadnak egy Bika férfit? 10 pontos útmutató a Bika szerelméhez

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Cikksorozatunkban sorra vesszük, milyen az élet az egyes zodiákusok mellett – vajon hogyan lehet közel férkőzni hozzájuk? Milyenek, amikor ismerkedni próbálnak? Mit tartogatnak egy komoly kapcsolatban? Természetesen nem csupán a csillagjegyünk befolyásolja a szerelmi életünket, de a születési képletben a napjegyünknek is fontos szerepe van. Lássuk, a Bika szívéhez milyen út vezet!

1. Ilyenek az ismerkedésben

A Bika férfiak ritkán ismerkednek spontánul, általában alaposan kitervelik a hódítási taktikájukat. Szeretik felmérni a terepet, ha megtehetik, érdeklődnek kicsit az ismerősöknél a „jelöltről”. Ha erre nincs lehetőségük, akkor is minden úton-módon próbálnak meggyőződni leendő sikerükről, csak akkor kezdeményeznek, ha a felsülésnek minimális esélyét sem látják. Emiatt – feltéve, hogy te is nyitott vagy a románcra – érdemes nyíltan kifejezned az érdeklődésedet. 

Azonban fontos, hogy ha már szóba elegyedtetek, lassíts a tempót és ne engedd túl hamar közel magadhoz.

2. Hagyománykövetőek

A Bikák nemtől függetlenül szeretik követni a hagyományokat. Ez a párkapcsolatok tekintetében azt jelenti, hogy örömmel követik szüleik példáját, a „klasszikus” szerepfelosztásokat. Egy Bika férfi számára alapvető a házasság a családalapítás előtt, és otthon is akkor boldogok, ha betölthetik a tipikusnak mondható férfi szerepeket.

3. Mániájuk a stabilitás

Mindent megtesznek azért, hogy biztos munkájuk legyen, fix jövedelemmel rendelkezzenek, és amit megszoktak, azon ne kelljen változtatniuk. Részben pont ezért érzik jól magukat a monogám kapcsolatokban, és nem is jellemző rájuk, hogy őrült sok partnerük lenne – legalábbis, ami a komolyra forduló viszonyokat illeti.

4. Nem a szavak emberei

Érdekes kettősség él a Bikákban (különösen a férfiakban), ők ugyanis sokak számára meglepő módon igénylik a szeretetet, az odaadást. Mindezt úgy, hogy kifelé gyakran távolságtartó, kissé zord, mogorva oldalukat mutatják és elzárkóznak mások elől. Ennek oka az, hogy sokkal könnyebben és szívesebben fejezik ki magukat az érintések, testiség által, mint szóban. Egy Bikától nem sűrűn fogsz szóbeli elismerést vagy bókokat kapni, ellenben édes kettesben meg fogja találni a módját, hogy kifejezze, mit érez irántad.