3 tulajdonság, amiken sürgősen változtatnod kellene a horoszkópod alapján

Szabó Erzsébet
Írta: ,
3 tulajdonság, amiken sürgősen változtatnod kellene a horoszkópod alapján

Mindenkinek vannak rossz tulajdonságai, ez óhatatlan. De gondoltál már arra, hogy a horoszkópod a személyiséged ezen oldalára is hatást gyakorolhat? Ha nem, most eláruljuk, min kellene változtatnod!

Kos Kép forrása: refinery29.com

Szerencsés lenne, ha megpróbálnál időnként kicsit visszafogottabban, finomabban bánni embertársaiddal.

Igaz, úgy gondolod, az őszinteség a lételemed és legfontosabb erényed, ezt a tulajdonságot csak akkor tudod kamatoztatni, ha nem sértesz végig mindenkit, aki a körülötted él – és adott esetben kifejezetten szeret.

Nem történik semmi rossz akkor sem, ha kicsit hátradőlsz, és nem főnökösködsz. Meglátod, az élet akkor sem áll meg, ha hajlandó vagy lazítani, vagy másoknak átadni az irányítást.

Jót fog tenni kapcsolataidnak az is, ha engedsz magasra tett elvárásaidból, és nem írsz le senkit az első benyomás, vagy az első hiba következtében.

Amiken változtatnod kell: nyers őszinteség, főnökösködés, előítélet.

Oroszlán Kép forrása: dentelleetfleurs.com

Az oroszlánok messze híresek büszkeségükről, aminek vagy van alapja, vagy nincs – ez általában igaz mindenkire. Mégis, oroszlánként hajlamos lehetsz arra, hogy csak a saját véleményedet hangoztasd, és azt is tartsd előbbre valónak.

Ez igaz a külsőd megítélésére is, jellemző módon hiú vagy. Ebből adódik, hogy leginkább narcisztikus vonásaidon, én-központúságodon kell változtatnod, illetve arra ügyelned, hogy ne ezek irányítsák az életedet, gondolataidat.

Hibád az is, hogy nehezen tűröd, ha nem te vagy a központban, ha nem rólad beszélnek, vagy nem te irányítod a beszélgetést, ha ne adj isten, téged kritizálnak.

Nincs azzal semmi baj, ha időnként visszavonulsz, és a háttérből figyeled az eseményeket!

Amiken változtatnod kell: egoizmus, figyelemmánia, hiúság.

Mérleg Kép forrása: veritas.be

A végletekig konfliktuskerülő vagy, ami miatt mások túlságosan is gyengének és visszafogottnak tarthatnak, pedig szó sincs erről.

Ugyan harmóniában élsz magaddal, a megszállottsággal határos módon törekszel arra, hogy az összhangot a környezeteddel is megteremtsd. Ez igazán dicséretreméltó sőt, követendő példa, de te túlzásba viszed az egyensúlyozást.

Ebből adódik, hogy általában lassan, megfontoltan cselekszel, ami mások számára már-már idegölő várakozást jelent.

Mivel ez az időnként negatív tulajdonság párosul a konfliktuskerüléssel, mások lebecsülhetnek, és úgy érezhetik, nem lehet rád támaszkodni akkor, amikor nagy a nyomás.

Amiken változtatnod kell: konfliktuskerülés, túlzott megfontoltság, egyensúly-mánia.

Ikrek Kép forrása: imgbox.com

Ha veled is előfordult már, hogy mások megbízhatatlannak tartottak, akkor minden bizonnyal értetetlenül álltál a probléma előtt. Igazából ugyanis nem arról van szó, hogy nem lehet rád számítani, hanem arról, hogy nem ismernek ki mások.

Ez két, egymástól teljesen különböző oldaladnak köszönhető. Meg kell próbálnod, hogy ellentétes pólusaid minél közelebb kerüljenek egymáshoz – vagy legalább ne cserélgesd őket túlságosan gyakran.

Nem a legjobb tulajdonságod az sem, hogy borzasztóan sokat beszélsz, miközben másokat nem szívesen, vagy nem kellően mélyen, odafigyelően hallgatsz meg. Ebből sok konfliktus, félreértés adódhat egész életed során.

Amiken változtatnod kell: hangulatingadozások, állandó pletykálás, fecsegés, nemtörődöm viselkedés.

Bakként nagyon törtető és makacs vagy, így már el is érkeztünk első negatív tulajdonságodhoz: gyakran csak és kizárólag a célra koncentrálsz, nem pedig arra, kin és min kell addig átgázolnod.

Borzasztóan anyagias vagy, számodra az egyik első helyen a pénz áll. Ez nem azt jelenti, hogy a többi dolog nem fontos neked, csupán véresen komolyan veszed, hogy mindent a pénz mozgat.

Realista vagy, ami nem feltétlenül probléma, ám ez egyfajta pesszimizmussal párosul esetben, ezért gyakran jóval borúsabban látod az életet, mint kellene.

Nem szívesen és csak nagyon nehezen hagyod el a komfortzónádat, hajlamos vagy rá, hogy a végletekig halogasd bizonyos döntések meghozatalát. Máskor azonban hirtelen és meggondolatlan vagy, csak utólag mérlegeled, mekkorát hibáztál.

Amiken változtatnod kell: pénzorientáltság, túlságosan realista látásmód, döntésképtelenség.

 

Imádsz a központban lenni, szereted, ha körülötted folyik minden, és rád figyelnek az emberek.

Komoly igényed van arra, hogy mindig új és új célokat tűzz ki magad elé, amiket rendre teljesítesz is kitartásodnak köszönhetően.

Ebből adódik egy negatív tulajdonságod: hajlamos vagy rá, hogy csak a célra koncentrálj, és eközben figyelmen kívül hagyd az emberek érzelmeit, gondolatait, nem mindig vagy másokkal túlságosan megértő.

Gyakran túlságosan heves, szabadszellemű vagy, és bár könnyen lelkesedsz, sokszor másoknak kell lelket önteniük beléd, különben teljesen elhagyod magadat.

Nehezen kötsz kompromisszumot, mert úgy érzed, mindig neked van igazad. Akkor minek kellene alkudoznod?

Amiken változtatnod kell: önfejűség, egoizmus, tapintatlanság.

Szűz Kép forrása: katiebrownla.com

A szüzek túlságosan is hajlamosak arra, hogy úgy éljenek, mintha nem is léteznének. Valószínű te sem akarsz zavarni, galibát okozni senkinek, ezért maximálisan visszahúzódsz, és sokkal inkább a munkának élsz, mint magánéletednek.

Ez gyakran fel sem tűnik, hiszen általában fülig szerelmes vagy – ezt azonban sem kimutatni, sem megélni nem vagy képes igazán.

Mindenáron a kiegyensúlyozott kapcsolatokra törekszel, nem bírod, ha nem dönthetsz lassan, megfontoltan. Így szeretteidnek, barátaidnak jó adag türelemmel kell felruházniuk magukat.

Diszkrét vagy, ami bizonyos szintig előny, de te általában túllősz a célon, és egyesek emiatt nem visszafogottnak és szolidnak, hanem egyenesen prűdnek tartanak.

Amiken változtatnod kell: túlzott visszafogottság, önbizalom-hiány, határozatlanság.

Skorpió Kép forrása: mikasil.tumblr.com

Skorpióként legnagyobb hibád az, hogy sosem felejtesz. Ezzel másoknak is ártasz, de valójában magadnak a legtöbbet, ugyanis állandóan olyan dolgokon rágódsz, amiken már nem tudsz változtatni így se, úgyse.

Éppen emiatt nyúlsz időnként a bosszúállás lehetőségéhez, ami legfeljebb némileg enyhít az érzelmeiden, a tényleges megoldást nyilvánvalóan ez sem hozza el.

Magasak az elvárásaid, de nem viseled el, ha mások hibáznak, vagy legalábbis nem úgy teljesítenek, ahogy te szeretnéd.

Persze csomó jó, és közösségszolgáló tulajdonságod van, de nagyon nehezen kötsz kompromisszumot, miközben mindenkiben versenytársat látsz – azokban is, akik semmilyen szinten nem szeretnének versenyezni veled.

Amiken változtatnod kell: makacsság, bosszúállási-hajlam, maximalizmus.

Bika Kép forrása: fashionmenow.co.uk

Iszonyúan makacs vagy, és minden körülmény között nehezedre esik, hogy kompromisszumot köss másokkal. Ez akkor is igaz rád, ha a családtagjaidról, szeretteidről van szó.

Elsődlegesen tehát érdemes lenne megtanulnod, hogy mások szemével is lásd a világot, ne csak azt a verziót fogadd el, ami a sajátod. Hajlamos vagy arra, hogy konzervatívan viselkedj, ami időnként előny, máskor azonban hátrány.

Erre szintén érdemes ügyelned, és ha úgy adódik, nyitni az újdonság, az ismeretlen felé. A változtatás mindig zsákbamacska, de ha sosem próbálod ki, egy helyben fogsz toporogni egész életedben.

Végül pedig, az anyagi biztonság, a munka fontos és alapvető, de nem minden. Sose feledd el, hogy ki is kell élvezni azokat az elért eredményeket, jutalmakat, amikért keményen megdolgoztál!

Amiken változtatnod kell: konzervatív látásmód, munkamánia, kompromisszumkészség hiánya.

Halak Kép forrása: alexisren.tumblr.com

Túlságosan is érzelmi síkon mozogsz, hírből sem ismered a realizmust. Ez azért a mai világban nem kifejezetten előnyös tulajdonság, sajnos sokan vissza is élnek azzal, hogy könnyű az érzelmeidre hatni.

Ha valaki, akkor te nagybetűs hangulatember vagy, magad sem tudod, mitől függ, de néha legszívesebben fel sem kelnél, máskor azonban megváltanád az egész világot. Ezt te sem viseled könnyen, hát még a környezeted!

Mindig a harmóniára, kiegyensúlyozottságra törekszel, ami dicséretes, azonban téged teljesen lesújt, ha valami megbontja az összképet, és búskomorságba menekülsz ahelyett, hogy minél előbb a probléma megoldásával foglalkoznál.

Érdekesnek, titokzatosnak tartod magadat, amiben egyértelműen van igazság – más kérdés, hogy a környezeted mennyire díjazza, hogy totálisan kiismerhetetlen minden lépésed.

Amiken változtatnod kell: hangulatingadozások, túlságosan emocionális felfogás, álmodozás.

Rák Kép forrása: elephantjournal.com

A rákok alapvetően érzelmi lények, és ez ellen nem tudnak semmit tenni – nem is feltétlenül kell.

Arra viszont nem árt ügyelned, hogy aktuális érzelmeid mennyire hagynak jelentős nyomot a hangulatodon, hiszen utóbbitól már a környezeted is szenved.

Hajlamos vagy rá, hogy irreálisan magasra tedd a lécet minden kis és nagy dologgal, vagy akár az emberekkel kapcsolatosan.

Ez sokszor fel sem tűnik neked, csak azzal szembesülsz, hogy valami már megint nem sikerült, vagy már megint csalódnod kellett – innen ered negatív látásmódod, alkalmanként pesszimista felfogásod, amin ugyancsak érdemes kicsit enyhítened a boldogságod érdekében.

Amiken változtatnod kell: túláradó érzelmek, maximalizmus, pesszimizmus.

Vízöntő Kép forrása: erichmcvey.com

Vízöntőként jó esély van rá, hogy sosem nő be teljesen a fejed lágya. Persze szerinted ezzel a világon semmi gond nincs, éppen mindenki más hibázik, hogy elfelejti, milyen gyereknek lenni.

Ebben abszolút van igazság, ám nem mindenki veszi jó néven, hogy nem lehet rád számítani, és mindenből megpróbálsz viccet csinálni.

Optimista látásmódod dicséretre méltó, de sokszor figyelmen kívül hagyod, hogy nem lehet félvállról venni sem a feladataidat, sem azt, ha valaki rád támaszkodna.

Kreatív, vidám és örökmozgó vagy, azonban önállóságodat, szabadság iránti vágyadat nem tudod keretek közé szorítani.

Kiszámíthatatlanságod miatt sokan hangulatembernek titulálnak, és mivel mindig az újat, az ismeretlent keresed, a többség megbízhatatlannak tart.

Amiken változtatnod kell: gyermeteg hozzáállás, megbízhatatlanság, szabadság iránti vágy.